registration login

Бяло вино Шардоне 2018 г. 0.75 л. Евксиноград

 Chardonnay Euxinograde

Винарската изба "Евксиноград" е от класически тип с надземна и подземна част и е специализирана в обработката на бели лозя, поради спецификата на климата и почвите на варненския черноморски район.

Първият официален гроздобер в лозята на "Евксиноград" и в неговата винарска изба е през 1891 година. Вече 115 години евксиноградските бели вина, гроздови ракии и винено бренди "Евксиняк" печелят ценители и популярност както в страната, така и в чужбина.

В периода 2003 – 2005 г. на територията на резиденцията бяха засадени с посадъчен материал от Германия 110 декара нови лозя от европейските сортове Шардоне, Траминер и Немски ризлинг, както и от местните български сортове – Врачански мискет и Червен мискет. Вече втора поредна година производството на избата е от собствени лозови насаждения на резиденцията, което допълнително допринася за нейната уникалност и престиж.
Името на сегашната резиденция - дворец "Евксиноград", дава княз Фердинанд Първи. В телеграма до министър-председателя Стефан Стамболов младият княз пише:. "Като се установявам в лятното си жилище, находящо се в местността на манастира "Св. Димитър", реших по желанието на любимата си съпруга новият дворец да се наименува занапред дворец "Евксиноград" при град Варна". Така кръстница на двореца, известен сред варненци като "Сандрово", сиреч подарък, става княгиня Мария Луиза.
Името идва от древногръцкото название на Черно море - Евксейнос понтос, което означава гостоприемно море.

Price: 11.31 BGN for 1 unit
back

News

12 November 2008

The Wine Spectator's Top 100 Wines for 2008 begin !

Each year, Wine Spectator editors survey the wines they’ve reviewed over...

08 April 2008

EXTRA DRY ROSE' "SERGIO" 2007 MIONETTO S.P.A. - VALDOBBIADENE Won Bronze Medal in the Vinitaly 2008 (Verona, 03 – 07 April 2008)

Vinitaly is the landmark event for the Italian and international wine wo...

21 February 2008

Katаrzyna Estate

Тhat is so strange that such a small place can accommodate a whole unive...

Newsletter signup:

MEIK 98

Over 200 types of high quality wines and spirits.
Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД