регистрация вход

Бира Ла Трап Куадрупел 0,330 л. бутилка за еднократна употреба

La Trappe Quadrupel
Уникална трапист бира, която e оставена да отлежи една година в дъбови бъчви в избите на абатството за получаването на допълнителна ферментация, което е сравнимо единствено с отлежало в дървени бъчви червено вино. Най-силната бира на La Trappe с красив цвят на кехлибар и 10 % съдържание на алкохол. Топъл вкус, пълен и добре балансиран, малко по-сладък и приятно горчив. La Trappe Quadrupel е четворно ферментирала бира в дъбови бъчви. Направена само от естествени съставки, произведени от самите монаси в манастира Конингсхуфен, приготвя се от 1122 г. Бирата е с хуманитарна насоченост и нейната цел, както и при другите Ла Трап е да подпомага бедни и страдащи хора по цял свят.

La Trappe се вари от 1122 г., като в началото манастира се е казвал на името на бирата (Ла Трап) и се е намирал в Франция, а от 1880 г. след преместването на самите монаси в Белгия и Холандия, бирата се прави в манастира Конингсхуфен, на границата с Белгия и Холандия, като интересното е, че в света има само седем манастира, който правят бира и до днес ,като всички те са от един и същи орден(на св.Бенедикт),така,че когато говорим за La Trappe, всичко това важи в пълна сила и за другите 6 манастира ,които се намират в Белгия. Св. Бенедикт е светец живял през 6-7 век, неговите правила по отношение на монасите са: моли се и работи (Ora at Labora), за да могат да се наричат истински монаси, монасите от ордена на Св. Бенедикт, трябва да се изхранват единствено от собственият си труд, те не могат да живеят от нещо, което не са произвели със собствените си ръце. През 12 век се намесва папа Инокентий III, който решава, че монасите трябва да минат под контрола на Ватикана и да се следи за високото качество на техните продукти, както и това дали те спазват правилата сами да произвеждат това от което живеят. От 1200 г. производството на Ла Трап става под контрола и със съдействието на Ватикана, който в по-късните векове слагат на гърба на етикета черен шестоъгълник с знака "Автентичен трапист продукт", който отличава бирата от всички други бири по света направени по рецепта на бири от монаси. Ла Трап бирите са с високо ниво на ферментация и се варят при висока температура, всички те са с ре-ферментация в бутилката, горно варене, екологично чисти и направени в затворен цикъл на производство. Всички съставки за направата на Ла Трап, като хмел, малц, мая, пшеница, както и водата, която идва от 90 метра дълбочина в кладенец в манастира, се произвеждат от самите монаси. Това са най-високият клас Белгийски ейлове (бири), като La Trappe е единствената хуманитарна бира в света, всички печалби от продажбата и отиват за социални дейности, дарителство или за хора в нужда по целият свят, нещо което се гарантира от Европейският парламент и Ватикана. От La Trappe се произвеждат 53 хиляди хекто литра, което се равнява на 530 хиляди литра годишно производство, както разбирате, това е изключително малко количество.

Правилата на Ватикана са: Трапистки бири
По отношение на трапистките бири, критерии за присъждане на логото "Автентичен трапистки продукт" са следните:

1. Бирата трябва да бъде произведена в рамките на стените на трапистки манастир, или от самите монаси или под техен надзор.

2. Пивоварната трябва да бъде от второстепенно значение за манастира и производството и търговията с нея трябва да се основават на практики, присъщи на монашески начин на живот.

3. Пивоварната не е предназначена да бъде търговско и комерсиално предприятие. Икономическата цел на пивоварна трябва да бъде насочена към помощ, а не към финансова печалба. До 20 % от доходите продажбите на бирата трябва да покриват разходите за живот на монасите и поддръжката на манастирските сгради и съоръжения. Остатъка от дохода, който е над 80 % трябва да е предназначен за благотворителност, за социална работа и помощ на нуждаещите се лица по света.

4. Трапистките пивоварни трябва да са обект на постоянно наблюдение, за да се гарантира безупречното качество на техните бири.

Знакът "Автентичен трапистки продукт" за произвежданите от тях бири имат право да поставят само следните абатства
"Sint-Benedictusabdij De Achelse Kluis" (Белгия) - за бира "Achel",
"Notre-Dame d'Orval" (Белгия)- за бира "Orval",
"Notre-Dame de Scourmont" (Белгия) - за бира "Chimay",
"Notre-Dame de Saint Rémy" (Белгия) - за бира "Rochefort",
"Notre-Dame du Sacré-Cœur de Westmalle" (Белгия) - за бира "Westmalle",
"L'Abbaye de Saint-Sixte" (Белгия) - за бира "Westvleteren и
"Abdij O.L.Vrouw van Koningshoeven" (Холандия) - за бира "La Trappe".

Алк.: 10 %

Цена: 4.10 лв. за 1 брой
назад

Новини

31 Юли 2020 г.

Евтин спрей за убиване на вируси, може да сложи край на кошмарния вирус Covid-19 във Великобритания !

Хипохлорната киселина - известна по-широко като HOCl - вече е използвана...

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Меик 98 ООД е динамично развиваща се фирма и предлаганите от нас продукти са добре познати на вътрешния пазар. Ние имаме търговски връзки с широк кръг от партньори: търговци на едро, търговски вериги, ресторанти, магазини, хотели и частни лица - колекционери на енотечни вина.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД