регистрация вход

светла бира Хофбрау Оригинал 0,50л. Хофбрау Мюнхен, Германия, еднократна употреба / Hofbrau original

Hofbrau original
Алк.: 5,1 %
Staatliches Hofbräuhaus в Мюнхен (публична кралска пивоварна в Мюнхен, също Hofbräu München) е пивоварна в Мюнхен, Германия, собственост на правителството на Бавария. Пивоварната притежава Hofbräuhaus am Platzl, Hofbräukeller и една от най-големите палатки на Октоберфест (Hofbräu-Festzelt).

Има много видове бира, приготвени по оригинални рецепти, дадени от Вилхелм V, херцог на Бавария. Настоящите произведени бири включват Lager/Original & Dunkel/, Weißbier/Weisse & Schwarze Weisse/  и Oktoberfest.
Hofbräuhaus am Platzl е основана през 1589 г. от херцога на Бавария Вилхелм V. Това е една от най-старите бирени пивоварни в Мюнхен. Основана е като пивоварна към старата кралска резиденция, която по това време е била разположена точно зад ъгъла от мястото, където днес се намира. Бирата бързо става популярна благодарение на първия пивовар, Heimeran Pongratz, и „Баварския закон за чистотата на бирата“ от 1516 г., който гласи, че в процеса на варене могат да се използват само естествени съставки.

Максимилиан I, синът и наследник на Вилхелм, в началото на 17 век е насочил фокуса на пивоварната към пшенични бири и е забранил на всички други частни пивоварни да варят пшенична бира, като по този начин е създадал монопол. През 1612 г. наследникът на Хеймеран Понграз, Елиас Пихлер, е бил под натиск да свари по-силна бира, оттам и Maibock. Всъщност бирата Maibock става толкова известна, че някога спасява града от унищожение. Когато шведският крал Густав Адолф нахлува в Бавария по време на Тридесетгодишната война през 1632 г., той заплашва да разграби и изгори целия град Мюнхен. Той се съгласява да напусне града в мир, ако гражданите предадат някои заложници и 600 000 барела бира Hofbräuhaus. 
След Втората световна война, отчасти благодарение на легиони американски войници, разположени в Мюнхен, които носят в къщи халби за бира с логото "HB", Hofbräuhaus бързо се превръща в туристическа атракция номер едно в Мюнхен. Търсенето на Hofbräuhäuser в други части на света започва почти веднага. Първият Hofbräuhaus в Европа извън Германия е открит в Генуа, Италия. През 1968 г. Хелмут Майер отваря първия Hofbräuhaus извън Европа, в Market Lane, Мелбърн, Австралия, който работи и до днес. Комплексът включва Alpine Bar и Bier Hall. От октомври 2005 г. има Hofbräuhaus в Хамбург, Германия. През октомври 2008 г. е открит Hofbräuhaus в Бремен, Германия. Има Hofbräuhäuser и в Регенсбург, Кайзерслаутерн, Берлин и Берхтесгаден. Франчайзите на Hofbräuhaus са отворени на няколко места из Съединените Американски Щати. Нюпорт, Кентъки (Голям Синсинати, Охайо) през април 2003 г., Лас Вегас, Невада, през януари 2004 г., Питсбърг, Пенсилвания през март 2009 г., Чикаго, Илинойс през януари 2013 г., Кливланд, Охайо през октомври 2014 г. и Колумб, Охайо през ноември 2014 г. От септември 2015 г. има и франчайз в Санкт Петербург, Флорида. Има и верига от бирени градини Hofbräu в Маями, Флорида, Панама Сити Бийч, Флорида, Ню Йорк, Ню Йорк и Милуоки, Уисконсин, които предлагат традиционната храна, но не варят собствена бира Hofbräuhaus, а само я сервират. Първият Hofbräuhaus в Латинска Америка е бил открит наскоро в Бело Оризонти, Бразилия през ноември 2015 г. Marriott International в Дубай е лицензирал марката и е отворил ресторант в техния хотел. Hofbräuhaus Сеул е първият Hofbräuhaus в Азия. Има и франчайз на международното летище Don Mueang в Банкок.
Цена: 3.76 лв. за 1 брой
назад

Новини

31 Юли 2020 г.

Евтин спрей за убиване на вируси, може да сложи край на кошмарния вирус Covid-19 във Великобритания !

Хипохлорната киселина - известна по-широко като HOCl - вече е използвана...

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Меик 98 ООД е динамично развиваща се фирма и предлаганите от нас продукти са добре познати на вътрешния пазар. Ние имаме търговски връзки с широк кръг от партньори: търговци на едро, търговски вериги, ресторанти, магазини, хотели и частни лица - колекционери на енотечни вина.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД