регистрация вход

Развълнувайте сетивата си с новите Калифорнийски вина от Напа Вали - оценени от престижното американско издание Wine Spectator с над 90 т.

04 Декември 2006 г.

Напа Вали е най-известният винен район не само в Калифорния, а изобщо в САЩ, като приютява повече от 300 изби, при това на много малка площ. Изключително подходящия климат за лозя (топли слънчеви дни и хладни нощи) привлича вниманието на редица потомствени винари, заселили се в слънчевия щат.
Merryvale е изба, която много бързо се утвърждава, като един от най-класните производители в Напа. През 1986 Меривеил купуват сградата на първата винарна, построена след края на сухия режим и я превръщат в свой постоянен дом. Намира се в сърцето на Напа точно на южния вход на Санта Хелена. Дегустационната зала е уникална и се намира в центъра на производствената зона. През 1994 в Меривеил откриват така наречената Tank Room- невероятно помещение за дегустации, построено вътре в огромен 833-хектолитров съд за съхранение на вино, което сега е място за специални събития, включително сватби. Най-забележителните вина на Меривеил безспорно са бордо бленда от серията Profile.

Меривеил претендира, че във вината им е заключена есенцията на Напа Вали, а това означава: богати на вкус, комплексни и елегантни, направени от изключително грозде, зряло и отгледано на най- подходящото за него място. Единствената цел е да се произведе вино със забележително качество.
Как се постига вино с постоянно превъзходно качество, когато природата не винаги е благосклонна?- три са компонентите, които се спазват: разнообразие, селективност и усилие за постигане най- добри реколти.
Разнообразието включва лозя от топлата Спринг Маунтин на север(идеални за каберне совиньон и каберне фран), по-хладната и мъглива като климат средна долина- перфектна за мерло, до студените части на Карнерос на юг, където океанският бриз и свежият въздух спомагат да се отгледа гладко Шардоне.
Тези лозя са избрани заради отличния микроклимат и разнообразие от почви. Комплексността на вината, направени от тях, се дължи разбира се и на прецизната им обработка.
Селективност: Избира са грозде от най- подходящото лозе, ред и дори лозичка. Брането е ръчно и селективността продължава и във винарната, като се отстраняват едно по едно негодните зърна. Нещо повече избира се само грозде с характерната изразителност за съответното вино. Останалото се изхвърля.
Добрите реколти: Проявява се особена критичност към качеството. Ръчната работа гарантира изключително добри реколти. Цялата енергия е насочена към отглеждане на грозде с добра плодова изразителност и с добра захарна концентрация, което дава възможност да се извличат вина с отлична плътност и добър баланс между танини и вискозитет, в същото време гладки, меки и с гъвкаво тяло.
Отлежаването във френски дъб добавя изящност и привлекателна дълбока плътност.

Merryvale
2002 Profile
66% Kаб. Совиньон, 27% Mерло, 5% Kаберне фран, 2% Пети вердо
Лозя: Имение Меривеил, Бекстофер- Джордж III X, ToKalon и Las Amigas, Oak Creek
Продължителна мецерация заедно с ципите на гроздето, използват се
натурални дрожди, малолактична ферментация и стареене в дъбови бъчви.
Отлежаване 18 месеца във френски дъб тип Бордо (90% от бъчвите са нови)
Виното се бутилира нефилтрирано„Профаил е бленд от най- подбрано Каберне Совиньон, Мерло, Пети вердо и Каберне фран, избирани с най- добра концентрация, дълбочина и изразителност на вкуса и фини заоблени танини.
Виното е отлежава в нови френски дъбови бъчви и е бутилирано нефилтрирано. Добре структурирано и много плътно като цвят.”
Стивън Тест (главен технолог)
Оценки :
Wine Spectator 90 точки : Отлично структурирано със зрял плод- напомня на фино бордо.
Wine spirits 92 точки: Наситен вкус на зряла червена череша с билкови нюанси, черни плодове и диви гъби.
Това вино съчетава комплексност от зрели плодове с невероятна структура. В сърцевината си е изявено от къпинови и черешови тонове със зряла слива. Танините са добре балансирани със свежест в устата и със спомен за фино бордо.
Меривеил за осми път е винарна на годината, избрана от Wine & Spirits.


Мери Веил Профаил 2001 93точки, Wine Enthusiast
Учудващо вкусно и комплексно вино, тъмно и богато на цвят, сочна, зряла къпина, какао, привкус на дъб и с вкусни танини. Послевкусът е свежест. Направено от някои от най- добрите лозя на Напа Вали като To-Kalon и Georges III, това е вино с бъдеще.


Силует Шардоне 2003 Напа Вали:
Лозя: Milliken, Stanly Ranch, Beckstoffer - Carneros Lake
Технология: Пресовани цели гроздове, сто процента ферментация във Френски дъбови бъчви, 100% ферментация с натурални дрожди, изцяло завършена малолактична ферментация, 17 месеца отлежаване във френски дъб(100% нови), бутилира се нефилтрирано.
Това шардоне е селектирано като бленд от най- финните проби, барел по барел. Част от тях са от лозята от по- хладните части на Напа Вали, а други са от ветровитата Карнерос. По – голямата част от посадките на тези лозя са с дижонски клонове, чиито гроздове са с наситено-плодова и концентрирана изява. Вината от тях са плътни, с богата комплексност, със запомнящ се послевкус на препечено и лек дим.
Силует Шардоне Напа Вали 92 точки 2001 Wine Enthusiast
Нюанси от нов дъб с препечени тонове, сметанов привкус и ванилия на финала.
Плодовите нюанси са зелена ябълка и папая с учудваща свежест. Има потенциал за развитие и отлежаване.

всички новини

Новини

31 Юли 2020 г.

Евтин спрей за убиване на вируси, може да сложи край на кошмарния вирус Covid-19 във Великобритания !

Хипохлорната киселина - известна по-широко като HOCl - вече е използвана...

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Меик 98 ООД е динамично развиваща се фирма и предлаганите от нас продукти са добре познати на вътрешния пазар. Ние имаме търговски връзки с широк кръг от партньори: търговци на едро, търговски вериги, ресторанти, магазини, хотели и частни лица - колекционери на енотечни вина.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД