регистрация вход

Пенливо вино Ротари Брут ДОК 0,75 л. / Rotari Brut Trento DOC

Групо Мезакорона е основана през 1904 като асоциация на винените производители, целейки обединяването им в най-северните италиански райони.
Днес, благодарение на напредничавото иновативно мислене и разумни инвестиции, Gruppo Mezzacorona се развива като световен винен конкурент с впечатляващо портфолио и международно признати марки. Със седалище в региона на Трентино, в подножието на Доломитите, Gruppo Mezzacorona представлява асоциация от 1500 производители, които покриват около 2600 хектара лозя в най-добрите райони на Трентино – Алто Адидже.
Тук, от най-качествените лози, произлиза Rotari Metodo Classico. Екип от висококвалифицирани техници и енолози се грижат за винопроизводителите, контролирайки целият жизнен цикъл на продукта – от грижата за лозата до прибирането на реколтата и бутилирането. 
Ротари е най-големият производител на пенливо вино по класическият метод в Италия и е водещата винарна на Gruppo Mezzacorona. Конструкцията й е напълно интегрирана в природата (околната среда) и разполага с най-добрата съвременна техника.
ROTARI: Името Rotari произтича от Longobard King Autari, който воюва по долините на тези територии и е известен в историята с неговият „Указ на Ротари” – книга за правилата на винарството.

Ротари Таленто Тренто D.O.C.

Пенливите вина Ротари се създават по класическият метод с вторична ферментация в бутилката, като се използва селектирано грозде собствено производство от традиционните сортове Шардоне и Пино Неро. Всичко това се удостоверява от печата „Talento”.
Ротари се остават да отлежат продължително време – минимум 24 месеца, за да се получат сложни и елегантни вина, отлични като аперитив и перфектно съчетаващи се с италианската и интернационални кухни. Това е скъп процес, използван само за най-добрите пенливи вина.

Комбинация от 90% Шардоне и 10% Пино Неро.

РЕГИОН: Хълмовете на долина Адидже, на север от Тренто, Италия

СЪЗДАВАНЕ: Ротари използва грозде собствено производство, отглеждано в сърцевината на Доломтите, в подножието на Италианските Алпи. Тази планинска среда, характеризираща се с кристално ясно слънце и лек бриз, идващ от многобройните езера и ледници от околните планини, е идеална за производството на елегантни, живи, свежи пенливи вина, напълно изразяващи „Таленто” стила. Вината се създават по класическият метод с вторична ферментация в бутилката, като се следват строгите стандарти за качество, удостоверени с Тренто D.O.C. гаранцията. Ротари Брут отлежава минимум 24 месеца.
ХАРАКТЕРИСТИКИ
Цвят: сламено жълт
Букет: интензивен, елегантен и комплексен
Вкус: сух, плътен, благоуханен, добре балансиран, хармоничен
Мехурчета: финни и персистиращи
Пяна: Лека

АЛКОХОЛ: 12,5%
СЪЧЕТАВАНЕ С ЯСТИЯ: Идеално като аперитив, както и с предястия и основни ястия.
СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на хладно, в хоризонтално положение и да се избягва продължителното излагане на светлина.
ТЕМПЕРАТУРА НА СЕРВИРАНЕ:  6-8° C

Цена: 19.70 лв. за 1 брой
назад

Новини

31 Юли 2020 г.

Евтин спрей за убиване на вируси, може да сложи край на кошмарния вирус Covid-19 във Великобритания !

Хипохлорната киселина - известна по-широко като HOCl - вече е използвана...

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Меик 98 ООД е динамично развиваща се фирма и предлаганите от нас продукти са добре познати на вътрешния пазар. Ние имаме търговски връзки с широк кръг от партньори: търговци на едро, търговски вериги, ресторанти, магазини, хотели и частни лица - колекционери на енотечни вина.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД