регистрация вход

Ново ! Виното Льо Дом 2009 Сейнт Емилион Гранд Крю, оценено с 99 точки от Робърт Паркър!

23 Август 2013 г.
Името на Робърт Паркър отдавна се е превърнало в легенда в света на виното. Той е най-влиятелният винен критик в света. Неговите рейтинги са основани на 100-точковата скала. През 1978 година той създава бюлетина The Wine Advocate и много скоро се превръща в най-влиятелния винен критик отвъд Атлантика, а впоследствие и в света.

През 2002 той създава онлайн проекта си erobertparker.com, където към днешна дата има над 225 хиляди ревюта и дегустационни бележки за вина от цял свят. eRobertParker е най-посещаваният сайт за вино в света. Дегустационните бележки на Паркър в бюлетина The Wine Advocate са в основата на винената критика в Америка. Неговите рейтинги са се превърнали в главен фактор при определянето на цената на някои вина.

Имението Шато Тейсие е разположено в сърцето на апелация Сент Емилион. Собственик е Джонатан Малтус, всепризнат технолог, който Робърт Паркър нарича „Английското Гуру на Винопроизводството“. Лозята обхващат 50 хектара, като се произвеждат 8 вина, включително иконата Льо Дом, спечелила за реколта 2009 – 99 т. от Робърт Паркър, за 2010 г. максималния брой – 100 т. Прекрасните вина на Джонатан Малтус отдавна са получили международно признание и са намерили своите лоялни почитатели.

LE DOME Saint Emilion Grand Cru 2009

„Вкусът е разкошен, плътно тяло с пикантни черни плодове, наситени танини и толкова гладка структура, че може да се плъзнете по него.“

Наименование: AC Bordeaux Grand Cru Saint-Emilion

Сорт: 80% Каберне Фран, 20% Мерло

Произход: Трите хектара Сингъл Винярд се намират до Шато Анжелус и представят най-силната изява на Каберне Фран във вино на това ниво от Бордо. 80% от лозята са посветени на този сорт – останалите са със стари лозя Мерло. Лозята са посадени през 1950 върху песъчливи почви и обширен слой минерална желязна руда. Тероарът и възрастта на лозята са определящия фактор.

Винопроизводство: Гроздето е брано ръчно в идеалния момент на зрялост в малки и плитки касетки. Касетките се изсипват върху първите сортировъчни машини, където гроздовете, които не могат да достигнат необходимите плодови качества автоматично се премахват през решетки. Шест сортировъчни машини премахват всеки грозд, който не отговаря на стандарта за качество. По този начин плодовете, който стигат в модерната изба, са изключителен материал, с който да се работи. Мацерацията протича при ниски температури. Ферментацията се провежда при сравнително високи температури. Малолактичната ферментация протича в нови френски дъбови бъчви. Отлежава в барици между 14 и 18 месеца. Годишната продукция на Льо Дом е между 750 и 1000 кашона.

Характеристики: Едно от най-отличителните вина от Бордо. Бленд от 80% Каберне Фран и 20% Мерло , виното проявява несъмнена изтънченост и елегантност (заради участието на Каберне Фран) в допълнение на решителната мощ, концентрация, дълбочина и многомерна индивидуалност. Черно-лилав цвят, интензивни нотки на пролетни цветя, малини, черница, дървесен дим. Средно до плътно тяло, сладки танини, изкусителна дълбочина и структура изразяващи финес и деликатност. Великолепието, дължината и дълбочината са забележителни в този изключителен Сент Емилион. Подходящо за отлежаване две десетилетия и повече. Това е най-доброто вино на технолога Джонатан Малтус до момента.
99 Pts Robert Parker - Robert Parker's Wine Advocate

"One of the most distinctive wines made in Bordeaux, Le Dome has one of the highest percentages of Cabernet Franc of any claret I can think of. Composed of 80% Cabernet Franc and 20% Merlot, it exhibits a certain delicacy and elegance (due to the Cabernet Franc component) in addition to resounding power, concentration, depth and multidimensional personality. Black/purple to the rim, it offers strikingly intense notes of spring flowers, raspberries, mulberries and wood smoke, medium to full body, sweet tannin and a cunning intensity and texture that suggest finesse and delicacy. However, the wine’s richness, length and lingering depth build incrementally in this exceptional St.-Emilion. It will be drinkable in 4-5 years and should age for two decades or more. This is Jonathan Malthus’ finest wine to date."

всички новини

Новини

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

16 Март 2020 г.

Режим и начин на работа на фирма Меик 98 ООД, в условията на въведеното извънредно положение в страната !

Уважаеми клиенти, Бихме желали, да ви информираме, че режима и начина...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Мейк-98 е създадена през 1998г., като фирма дистрибутор на "ЛВК- Винпром" АД, гр. Търговище с

Адрес на регистрация: гр. София, ул. Казбек 12

Голямото разнообразие на артикули и способността ни да предлагаме високо качество на най-добри цени, ни прави идеален партньор за нашите клиенти. Във фирмата работят квалифицирани служители и утвърдени спецалисти.

Към настоящия момент, дружеството разполага с търговски отдел от търговски представители, които имат голям опит и възможности за договаряне на оптимално добри условия с клиентите за дистрибуция на предлаганите от фирмата артикули.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД