регистрация вход

Нови вина на италианската изба Masi Agricola - номинирана за "Eвропейска изба на годината" от престижното списание Wine Enthusiast.

01 Ноември 2007 г.
Между почитателите на виното името Masi дава представа за очароващо Amarone,Soave от висока класа и вина, като Campofiorin и Brolo di Campofiorin произведени по специална технология, наречена реферментация - запазена марка на избата. Историята на избата започва още през 18 век , с историята на нейните лозя " Vaio dei Masi", разположени в прекрасна Верона, в района на Valpolicella -в земите където са живели Ромео и Жулиета и поетът Данте Алигиери. През 1353 г. Пиетро, синът на известният поет Данте Алигиери закупува голям имот в склоновете на Верона, който все още е собственост на потомците на автора на "Божествена комедия" и след внимателна реставрация днес е историческа резиденция с осем апартаменти, конферентни зали, зали за дегустации и лозя, отглеждани със страст и професионализъм, под контрола на технолозите от изба Masi.
Днес Masi Agricola се управлява от Sandro Boscaini и неговата дъщеря. Компанията се специализирала в произвеждането на премиумни вина от венециански тип,чрез използването на най-модерни технологии, следвайки вкоренените традиции при произвеждането на виното. Избата си изградила репутация на " революционер в изкуството на правене на вино ".Amarone сe явява визитна картичка на Masi. Уникалността на виното идва от древният метод,познат на римляните -"appassimento"- бавно сушене на традиционни сортове грозде (Corvina, Rondinella, Molinara) върху бамбукови решетки за 3-4 месеца, докато то придобие пепеливо - син цвят и загуби 35% от масата си. Така се запазва високата концентрация и коплексност от аромати в самото грозде. Друг емблематичен метод за избата е метода на двойната ферментация, като резултатът е вино с много комлексност и богато тяло. Първото вино прозведено по този метод - Campofiorin е от 1964 г. От тогава до днес то e емблематично вино в категория "supervenetian red ".
През 2004 г. списанието Wine Enthusiast посвещава декемврийското си издание на Masi Agricola, като номинира избата за " Европейска изба на годината " - избрана между конкурентни изби от висок ранг, като френската Louis Roederer, италианската Antinori и испанската Torres. Уникалността и неповторимостта на вината на Masi идва от това, че те носят културата, историята и очарованието на Венето и са оценени достойно от цял свят.
Тук можете да видите интервюто на Sandro Boscaini за Wine Spectator...
www.youtube.com/watch?v=-D488ljgWnQ
всички новини

Новини

31 Юли 2020 г.

Евтин спрей за убиване на вируси, може да сложи край на кошмарния вирус Covid-19 във Великобритания !

Хипохлорната киселина - известна по-широко като HOCl - вече е използвана...

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Меик 98 ООД е динамично развиваща се фирма и предлаганите от нас продукти са добре познати на вътрешния пазар. Ние имаме търговски връзки с широк кръг от партньори: търговци на едро, търговски вериги, ресторанти, магазини, хотели и частни лица - колекционери на енотечни вина.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД