регистрация вход

На фокус: Joseph Phelps Vineyards California

17 Април 2007 г.
Очаквайте скоро качествените вина на Joseph Phelps Vineyards

Основана през 1972, избата и лозята на Джоузеф Фелпс се намират в Спринг вали близо до Санта Хелена в ранчо от 2500 дка, от които 650 дка грижливо гледани лозя. Изящната сграда от червено дърво гледа към лозята по хълмовете, а от сенчестата задна тераса се открива забележителна гледка към Спринг вали, Санта Хелена и Макаяма маунтинс на запад. След като години наред изучава сложната връзка между качеството на виното и мястото и след като разбира значението на тероара, Фелпс създава собствени лозя в първокласните лозарски райони Стагс Лийп, Ръдърфорд, Оуквил, Оук Нол и източните предпланини на Напа. Първото вино на Фелпс, ризлинг Johannisberg 1973, е представено в края на 1974. Оттогава производството се увеличава до 100 000 бутилки годишно, като основните сортове на избата са Каберне совиньон, Шардоне, Совиньон блан и Мерло. Известен с новаторския си дух и пристрастие към качеството, Джоузеф Фелпс е пионер в много отношения.
През 1990, след дълги години на проучване, Фелпс представя цяло семейство вина в стил Рона, включващо Сира, Вионие и един бленд в стил Chateauneuf-du-Pape, наречен Le Mistral . Все пак топ виното на Джоузеф Фелпс е Insignia.
Insignia, рек. 2002, е вино №1 на Wine Spectator за 2005. По – интересното обаче е, че премиерната Insignia, рек.1974 – пуснато през пролетта на 1978, е първия бленд в стил Бордо, произведен в Калифорния и носещ собствен етикет. Самото вино е направено от германеца Валтер Шуг.Joseph Phelps


Insignia 2003

Бленд : 84% Каберне Совиньон, 10% Пти Вердо, 3% Малбек са главно от собствените лозови масиви в Stag’s Leap , Rutherford и St. Helena (87%) ,както и 13% от лозята на независими лозари (13%).
Технология на виното:
Гроздето ферментира в стоманени резервоари и след това отлежава 24 месеца в нови 225 литрови бъчви от френски дъб, произведени от различни бъчвари, включващи Taransaud, Dargaud Jaegle, Nadalie, Demptos and Vicard. Виното е купажирано и бутилирано през февруари 2006.
Insignia 2003 е с аромат на горски плодове, черни череши, анасон, черен шоколад и кафе. Ароматите и вкусовете са допълвани от танини и последвани с необикновено дълъг финал.

Craig Williams – бележки на технолога
Студената и влажна пролет подсказва, че гроздето от тази реколта ще узрее трудно, но през юли и август е необикновено топло, без сутрешните мъгли типични за летата в Напа вали.
Реално реколтата беше значително по-ниска приблизително с два тона на акър от много лозя, като резултатът от по-ранната беритба, която е предприета за да се избегне болест по лозята. Размерът на зърната беше малък ,но с отличен киселинен баланс и общо качество – по-малко вариращо спрямо 2002 г.– изглеждащо отлично.

Цитат от Wine Advocate (28.02.05)
....може би най – добре структурираното от всички рек.Insignia в стил Бордо, които съм опитвал до сега. Цветът е дълбок, виолетов с рубинени отенъци, виното е много ароматно, на нос се усещат подправки, зрели черни плодове и загатване на нов дъб. В устата е плътно и богато с меки, обгръщащи танини.
всички новини

Новини

31 Юли 2020 г.

Евтин спрей за убиване на вируси, може да сложи край на кошмарния вирус Covid-19 във Великобритания !

Хипохлорната киселина - известна по-широко като HOCl - вече е използвана...

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Меик 98 ООД е динамично развиваща се фирма и предлаганите от нас продукти са добре познати на вътрешния пазар. Ние имаме търговски връзки с широк кръг от партньори: търговци на едро, търговски вериги, ресторанти, магазини, хотели и частни лица - колекционери на енотечни вина.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД