регистрация вход

Най-добрият европейски сомелиер за 2008 година е Иса Бал - Турция.

21 Май 2008 г.
Сомелиери от цял свят дойдоха в София за конкурса "Сомелиер на Европа 2008". Представителят на Турция Иса Бал стана “Сомелиер номер едно на Европа” за 2008 г. От три години Бал е сомелиерът на един от най-известният английски ресторант - Fat Duck. Състезанието за първи път се провежда извън Франция, именно у нас от 16 до 19 май в хотел "Кемпински Зографски". След тежки полуфинални тестове и дегустации бяха определени 10-те финалисти.На второ място остана представителят на Швейцария Паоло Бласо, а трети е Ерик Цвибел от Франция. Финалът се състоя на 19 май в Народния театър "Иван Вазов". За пръв път домакин бе България, в лицето на БАС - Българската асоциация на сомелиерите.На финалната права се състезаваха само трима от 10-мата полуфиналисти, избрани сред първоначалните 30 участници.Тримата трябваше да премерят своя професионализъм в следните дисциплини: отваряне и сервиране на шампанско, декантиране на вино и съчетаването му с ястия, откриване на грешки по винена карта, сляпа дегустация на три вина (бяло, червено и десертно) и дегустация на 12 спиртни напитки, от които шест в прозрачни дегустационни чаши и шест - в непрогледни чаши от черно стъкло. Журито бе съставено от големи имена в света на виното и кулинарията - сред които Жерар Басет (MS и MW), Серж Дюбс (най-добър сомелиер в света за 1989 г. и вицепрезидент на ASI в Европа), мадам Шантом (посланник на ASI) и др.Победителят Иса Бал получи златната фиала, реплика на изящния тракийски съд за вино от Панагюрското златно съкровище. Спонсори на събитието бяха Moet&Chandon, Vayk Wines, Peter Lehmann, Hess Group,Alsace Wines и др.,сред които и МЕИК 98 ЕООД с предоставянето на вината от серията Престиж Кюве на ЛВК Търговище за конкурса.
всички новини

Новини

31 Юли 2020 г.

Евтин спрей за убиване на вируси, може да сложи край на кошмарния вирус Covid-19 във Великобритания !

Хипохлорната киселина - известна по-широко като HOCl - вече е използвана...

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Меик 98 ООД е динамично развиваща се фирма и предлаганите от нас продукти са добре познати на вътрешния пазар. Ние имаме търговски връзки с широк кръг от партньори: търговци на едро, търговски вериги, ресторанти, магазини, хотели и частни лица - колекционери на енотечни вина.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД