регистрация вход

Каталог на българското вино 2020

Група образовани ценители издадохa първия помощник на винолюбителя, който да го ориентира сред многообразието от български вина на пазара. Каталогът дава информация за около 100 български изби. В него са описани и оценени около 800 български вина с актуалните им реколти на пазара. Някои от вината са представени с повече от една реколта. Максималната оценка е 5 звезди (***** - изключително българско вино).

Двуезичният гайд (на български и английски език) е с обем 350 стр. и ще бъде ежегоден.

"Продължаваме!

В каталога на българското вино спазваме принципите:

  • равнопоставеност- към всички изби и вина сме подходили с еднакво усърдие и отговорност;
  • безпристрастност– оценката на вината се определя добронамерено от вкуса, опита и знанията на екипа от дегустатори, без да се влияем от името, големината и историята на избата;
  • всеобхватност – стараем се да обхванем всички български изби и техните вина на пазара.

Цвета Тановска и Катя Йончева"

 

KA&TA Българското вино 2020 е осмото годишно издание на този двуезичен винен каталог. Над 900 вина са дегустирани и оценени през 2019 година от екип винолюбители - професионалисти и ценители. Рейтингът на вината се базира на система, която дава максимум 5 звезди за изключително българско вино. Винената карта е полезен помощник, ако желаете да посетите винарни в определен регион или търсите подходяща посока за винен туризъм. Каталогът предоставя информация за всички производители на вино в България, с включена информация за адрес, уебсайт, GPS координати и работно време за дегустации и посещения на изби, ако се предлагат. Можете да откриете информация за това, дали към винарната има хотел или ресторант, както и дали има интересни забележителности в близост до нея. Всяко издание съдържа и статии по актуални теми в света на виното и други напитки.

"Предговор

 

Винаги съм обичал каталозите. Създават ми едно усещане за сигурност, спокойствие и предвидимост. И картите, и атласите, и енциклопедиите, но те всъщност са различни видове каталози. Самата дума е с гръцки произход – κατάλογος и означава списък с информация за обекти, съставен с цел по-лесното намиране на тези обекти по определени признаци.

 

Тъй като винените хора по принцип са по-артистични и по-разсеяни, идеята за каталог на българското вино, родила се преди седем години, беше съвсем намясто и определено запълни една празнина. И на книжния пазар, и в неспокойната душа на любителя на български вина. Сега със седмото издание приключва един цикъл, известен като „първите седем“, и това позволява и дори изисква правенето на равносметка. Каталогът се появи в момент, в който дори специалистите бяха започнали да се губят сред големия брой винопроизводители и още по-големия брой вина на пазара. Появи се с амбициозната заявка не само да предложи изчерпателна информация, но и да даде обективна оценка на случващото се във винарския бранш на България. Седем години по-късно съм изключително щастлив, че Катя и Цвета успяха в това начинание. И че точно на мен се пада честта да напиша тези няколко встъпителни думи към това издание.

 

В качеството си на човек, използващ активно каталога, мога да споделя, че той е изключително удобен за работа, компактен и красив. В същото време съдържа огромно количество информация, организирана по лесен за възприемане начин. Двуезичен, което го прави идеалния гид и за чужденци, желаещи да се запознаят с винарска България. И прекрасна идея за подарък - аз самият през тези години съм подарил голямо количество екземпляри на мои приятели по целия свят. За много от тях това беше първият досег с българското вино. За нито един не остана последният.

 

Кратките, но интересни статии в началото са ценен източник на знания както за историята и текущото състояние на лозарството и винопроизводството в България, така и по други теми за и около виното. Стилът им е стегнат и концентриран, четат се леко и приятно.

 

Винарските изби са подредени по азбучен ред, с кратко представяне, всички необходими контакти и с кратки описания и оценки на произвежданите от тях вина. Петзвездната система за оценка на вината е разбираема, както за професионалистите, така и за всеки любител на виното. Дегустационните бележки са стегнати и ясни – нещо, което е от ключово значение за подобен род книга, която в малък обем трябва да събере огромно количество ценна информация.

 

Списъкът с петзвездните вина в началото на каталога е много добра идея, полезен е за всички и веднага предизвиква интереса на тези, които посягат към изданието. Определено мога да кажа, че с времето се превърна в една от влиятелните класации на български вина.

 

Екипът от дегустатори, наред с Цвета и Катя, включва и други изключително интересни личности с различен профил, интереси, професия и житейски път. Това, което ги обединява, е силната им емоция към виното. И това, че с всеки от тях с удоволствие бих споделил бутилка.

 

В заключение – това, че тази книга е в ръцете ви, е едно добро начало. Ако четете това, знайте, че по-интересното тепърва предстои! И определено мога да кажа, че на каталога на българското вино не му липсват първите седем години... Наздраве!"

                                                                                             

                                                                                                                                                                                   Радослав Радев

                                                                                                     Председател на Национална лозаро-винарска камара


Цена: 15.00 лв. за 1 брой
назад

Новини

31 Юли 2020 г.

Евтин спрей за убиване на вируси, може да сложи край на кошмарния вирус Covid-19 във Великобритания !

Хипохлорната киселина - известна по-широко като HOCl - вече е използвана...

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Меик 98 ООД е динамично развиваща се фирма и предлаганите от нас продукти са добре познати на вътрешния пазар. Ние имаме търговски връзки с широк кръг от партньори: търговци на едро, търговски вериги, ресторанти, магазини, хотели и частни лица - колекционери на енотечни вина.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителност



С уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД