регистрация вход

Водата разделя хората по света, виното ги обединява ...Очаквайте още интересни вина от Новия свят ...

29 Януари 2007 г.
Вината от т.нар. "Нов свят" - САЩ, Аржентина, Австралия и Чили започват все по-усилено да конкурират "Стария свят".- всички те използват най-нови технологии и методи в отглеждането на лозята и винопроизводството Според световната организация на виното (OIV), вината от "новия свят" имат дял 25,5% от световния винен бизнес.Сега модерните технологии променят вкуса на виното , като регулират киселинността или алкохолното съдържание на гроздовия сок, омекотяват танините, а също контролират температурата, при която ферментира виното, като извличат цветисти и плодови аромати . В Европа, най- добрите вина са известни първоначално от географското им название. Другаде, обаче—като в Америка, Австралия, Южна Африка и Нова Зеландия—болшинството вина са означени с техните сортови имена; дори, понякога, от гроздови комбинации (Cabernet-Shiraz, например )
Типичен за вината от „новия свят “ червен сорт грозде е Carmener – известен и под името Grande Vidure. Този сорт първоначално е бил широко разпространен в Bordeaux, от където е пренесен в Чили през 1850 г. заедно със сортовете Merlot и Cabernet Sauvignon и за кратко време става символ на нацията – както Shiraz за Австралия. От Carmener се създават вина с дълбок и интензивен цвят,пригладени танини и букет от зрели плодове.Страните от новия свят като Чили,Калифорния и Аржентина доказаха , че са способни да произведат едни от най-добрите вина в света.
всички новини

Новини

31 Юли 2020 г.

Евтин спрей за убиване на вируси, може да сложи край на кошмарния вирус Covid-19 във Великобритания !

Хипохлорната киселина - известна по-широко като HOCl - вече е използвана...

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Меик 98 ООД е динамично развиваща се фирма и предлаганите от нас продукти са добре познати на вътрешния пазар. Ние имаме търговски връзки с широк кръг от партньори: търговци на едро, търговски вериги, ресторанти, магазини, хотели и частни лица - колекционери на енотечни вина.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД