регистрация вход

Вайо Амарон Амароне Класико Середжо Алигиери 2012 г. 0.75 л. Мази Италия

През 1353 г. Пиетро, синът на известният поет Данте Алигиери закупува голям имот в склоновете на Верона. Имотът все още е собственост на потомците на автора на "Божествена комедия" и след внимателна реставрация днес е историческа резиденция с осем апартаменти, конферентни зали, зали за дегустации и лозя, отглеждани със страст и професионализъм, под контрола на технолозите от изба Masi.

Класификация: Amarone della Valpolicella Classico DOC

 Произход: Лозето Vaio Armaron от Gargagnago в непосредствена близост до Sant`Ambrogio di Valpolicella , собственост на  Serego Alighieri.

 Сортове:  65% Corvina, 20% Rondinella, 15% Molinara - Serego Alighieri.

 Винификация:  Амароне е продукт на древния метод за производство на вино, наречен „appassimento” (изсушаване на гроздето). В края на Септември и началото на Октомври най добрите гроздове се оставят върху бамбукови скари в отворени помещения, осигуряващи добра естествена вентилация. Към средата на Февруари гроздето е изгубило около 35 – 40% от теглото си. Изсушеното грозде ферментира за 48 дни в големи бъчви от Славонски дъб при ниска естествена температура (сезонът е много студен). След този процес виното продължава да ферментира, докато захарта не се трансформира напълно в алкохол, следва малолактичната ферментация.

 Отлежаване: 3 години в бъчви от Славонски дъб от 6 до 20 хектолитра, 4 месеца в бъчви от черешово дърво, след това минимум 5 месеца в бутилка.

Потенциал за отлежаване:  25-30 години.

 Характеристики: Изключителни гранитови отблясъци в комбинация с дълбок рубиненочервен цвят, подсказващ за ароматите, които можете да усетите – череши, сливи, средиземноморски билки, виолетки и усещане за розмарин. В послевкуса се откриват мента, череши, сливи и шоколад. Плътно тяло, добра структура и нотки на сладост. Продължителен и запомнящ се финал

Цена: 112.00 лв. за 1 брой
назад

Новини

31 Юли 2020 г.

Евтин спрей за убиване на вируси, може да сложи край на кошмарния вирус Covid-19 във Великобритания !

Хипохлорната киселина - известна по-широко като HOCl - вече е използвана...

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Меик 98 ООД е динамично развиваща се фирма и предлаганите от нас продукти са добре познати на вътрешния пазар. Ние имаме търговски връзки с широк кръг от партньори: търговци на едро, търговски вериги, ресторанти, магазини, хотели и частни лица - колекционери на енотечни вина.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД