регистрация вход

бяло вино Шардоне Графин Де Ла Тур Колио ДОК 2013г. 0,75л. Вила Русиц, Италия / Villa Russiz Chardonnay GRАFIN DE LA TOUR Collio DOC

Вила Русиц Шардоне Графин Де Ла Тур DOC 2013
Villa Russiz Chardonnay GRАFIN DE LA TOUR Collio DOC

 

 Има събития, които променят съдбата ни, любов, която устоява на времето, връзки, които преминават в безкрая. Историята на фондация Вила Русиц започва с любовта!

Наименование: VQPRD DOC Collio

 Сорт: 100% Шардоне

 Произход: Колио, Фриули-Венеция Джулия, Италия. Лозята са разположени  на южни склонове около винарната. Почвата е мергел. Гъстотата на засаждане е 5500 лози/ха, с формировка Гийо.

 Винопроизводство: Перфектно узрялото грозде се обира ръчно през хладните сутрешни часове на 19-ти Септември 2013 и незабавно преминава лека преса. Мъстта се изпомпва в 225- и 500-литрови дъбови бъчви, където се провежда ферментация и отлежаване върху утайката за 8 месеца. Купажира се в съдове от неръждаема стомана, където се съхранява още година, следва 12-месечно отлежаване в бутилки.  

 Характеристики: Златисто жълт цвят  със зеленикави оттенъци и с аромат на узряла ябълка, ванилия и  цитрусови плодове, с добре интегриран нос. Шардоне Графин Де Ла Тур е Балансирано, комплексно и мощно вино.

 Предложения за сервиране: Добре се съчетава с месни и рибни ордьоври, както и с ястия с бели меса.

Награди:

Tre Bicchieri (три чаши) Vini d'Italia 2019 Gambero Rosso за реколта 2014-та и

Due Bicchieri (две чаши) за реколта 2013-та.

 

 Историята на имението Вила Русиц започва с брака на Елвин Ритер фон Захони, благородна жена от Гориция, и Теодор Карл Леополд Антон де ла Тур на 15 февруари 1868г. Двойката се мести в имота в низината Русиц, село Каприва дел Фриули, провинция Гориция, регион Фриули-Венеция Джулия, които Хектор Ритер дава на дъщеря си като сватбен подарък. Теодор де Ла Тур намира района за особено благоприятен за отглеждането на лозя и производството на вина с изключително качество. Това се дължи на няколко фактора – типа почва и климата. Почвата е съставена от глина и мергел, формирани през Еоцена. Тя е с алкално pH и е богата на калциев карбонат и силициев диоксид, които абсорбирани от лозята оказват влияние върху ароматните характеристики на гроздето и на виното.  Мекотата на климата в района е резултат от морските бризове, идващи от Адриатическо море  и Юлийските Алпи, които предпазват от студените северни ветрове.

 Съюзът на тази решителна жена с призвание за филантроп и първият енолог, които носи френски сортове във Фриули-Венеция Джулия, е съчетанието, което прави Вила Русиц уникална. Днес, страстта към винопроизводството във Вила Русиц е по-силна от всякога. 50 от 100-те хектара, които съставляват имението се отглежда като лозя, награждавайки същата тази страст с изключителни, елегантни вина.

 Екипът, който работи в лозята съчетава традиция, творчество и удоволствие, използвайки  внимателни, здравословни и екологично чисти агрономически и енологични практики за  производство на отлични вина с уникален аромат, точно както граф Теодор е направил преди два века. Това е историята на това как много векове на страст и магическата атмосфера на района Колио са комбинирани, за да се получат изключителните вина на Вила Русиц. Белите и червените вина, направени от местни и международни сортове, постоянно печелят признание от престижни конкурси и списания в Италия и в чужбина.

 

 

Цена: 69.00 лв. за 1 брой
назад

Новини

31 Юли 2020 г.

Евтин спрей за убиване на вируси, може да сложи край на кошмарния вирус Covid-19 във Великобритания !

Хипохлорната киселина - известна по-широко като HOCl - вече е използвана...

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Меик 98 ООД е динамично развиваща се фирма и предлаганите от нас продукти са добре познати на вътрешния пазар. Ние имаме търговски връзки с широк кръг от партньори: търговци на едро, търговски вериги, ресторанти, магазини, хотели и частни лица - колекционери на енотечни вина.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД