регистрация вход
Вашата оценка

бяло вино Шардоне, Вионие и Совиньон Блан 42/25 2021г. 0,75л. Мидалидаре Естейт, с.Могилово, България / Midalidare Estate 42/25 Chardonnay & Viognier & Sauvignon Blanc

Midalidare Estate 42/25 Chardonnay & Viognier & Sauvignon Blanc
Наименование и произход: ЗГУ Тракийска низина, България.
Мидалидаре  42/25
42 градуса географска ширина и 25 градуса географска дължина
 
Точно тук, сред хълмовете на Сърнена Средна гора, в китното село Могилово, между тези координати е сгушено винарско имение Мидалидаре. Един винен оазис, където с много желание и любов, почит към традициите и уважение към природните дадености създаваме нашите вина. Някои са чували за тях, други са ги опитвали, а трети дори са идвали и са усетили обаянието на Мидалидаре.
 
Създадохме 42/25 за всички Вас. За да може всеки, по всяко време и от всяко място да се пренесе в Могилово и с няколко глътки да усети любовта, с която допълваме нашите вина. Да вдъхне не само аромата, но и духа на Мидалидаре.
 
42/25 е вино, което не просто говори с аромата и вкуса си, то е началото на едно вълнуващо пътешествие. Дестинацията е Могилово, но важна е емоцията. А тя започва с чаша 42/25 от мястото, където се намирате, преминава през 42 градуса географска ширина и 25 градуса географска дължина и свършва там, където Вие решите.

Сорт: Шардоне 40%, Вионие 35%, Совиньон Блан 25%

Реколта: 2019

Обем: 750 мл

Алкохолно съдържание: 13 об.%

Дегустационни бележки:  Блестящ и чист светложълт цвят с нежни медни оттенъци. 42/25 Шардоне, Вионие и Совиньон Блан разкрива разкошен букет от плодови аромати на жълта ябълка, зряла круша, сочен лимон и червен грейпфрут, подсилени от пищни цветни нотки на бели цветя и елегантен ванилов тон, резултат от ферментацията в дъб. В устата виното е леко, свежо и минерално, отлично балансирано и с ясно изразен вкусов аромат на зрели плодове, прасковен цвят и дъбови нотки. Финалът е със средна продължителност, минерален, с маслено-цитрусов послевкус.

Предложения за сервиране: Прекрасен аперитив или в съчетание с птиче месо, риба, морски дарове, зеленчуци. Отлично в комбинация с ризото с морски дарове или лек сметанов сос; пица и паста с пиле и зеленчуци; гриловано пилешко със зеленчукова гарнитура; грилована риба, особено по-мазни риби като сардини и скумрия, с гарнитура от свежа салата или зеленчуково пюре; салати с пилешко месо, риба, шунка или сирене. Препоръчва се поднасяне в чаша за Шардоне (високо столче, широк балон, широк отвор) или в стандартна чаша за бяло вино. Препоръчителната температура на сервиране е 9-11°C.

Съхранение: На тъмно и сухо място при температура 8-12°С.

Опаковка: 6 бутилки в кашон
Цена: 9.80 лв. за 1 брой

Няма текуща наличност.
Обадете се за поръчка.
назад

Новини

06 Декември 2023 г.

Присъединете се към нас на Balkan Rakia and Spirits Fest 2023! Очакваме Ви в търговската зона!

Присъединете се към нас на Balkan Rakia and Spirits Fest 2023 за из...

04 Декември 2023 г.

Работно време във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници 2023-2024 г.!

Във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници, Ви информраме ...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Меик 98 ООД - доставка и дистрибуция на алкохолни напитки, вино, кафе, натурални сокове, минерална вода, на едро и дребно, онлайн магазин, голямото разнообразие на артикули, изгодни оферти и цени.