регистрация вход

Био Веган червено вино Дорнфелдер 2018г. 0,75л. Вила Велтер, Рейнхесен, Германия / Villa Welter Bio Dornfelder

Bio Dornfelder
ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА: 17,99 лв. 
* ВАЛИДНА ДО изчерпване на количествата
СТАРА ЦЕНА: 19,99 лв.
Тъмен рубинено-червен цвят и завладяващи плодови аромати с нюанс на бадеми. Леко сладките аромати на ягоди, череши и къпини оформят кадифения му вкус. Печени меса, дивеч или плато със сирена хармонично се допълват от този  дорнфелдер. Температура на сервиране 14 - 16 °C.
 
                                     Алк. 13,5%; ℮ 0,75 
Защо повечето видове вино не са подходящи за вегани? Нали все пак става дума за вино, което е направено само от грозде?
 
По време на производство повечето вина се избистрят чрез процес, който най-често използва животински продукти от рода на казеин (протеин от млякото) или яйчен белтък.
 
Ако вината не се подлагат на такава обработка ще изглеждат мътни. Точно там се намесват казеинът и яйчният белтък. Избистрителите се “залавят” за протеините, разтворени във виното, и ги карат да се утаяват и събират на дъното на резервоара. Резултатът е кристално прозрачно вино.
 
Малко факти
 
Разпространена практика е за качественото бяло, розе и пенливо вино да се използва желатин (страничен продукт от преработката на риба) за избистряне.
 
Разпространена практика е за червено вино да се използва яйчен белтък или казеин, за да се премахнат горчивите на вкус феноли.
 
Европейските винарни някога са използвали телешка кръв за избистрянето на виното, но това вече не се практикува толкова често.
 
Избистрителите се премахват преди бутилирането на виното.
 
Как да намерите веган вина
 
Веган вината не са особено разпространени, но все пак съществуват. Когато винопроизводителите практикуват минимална интервенция в избата, там е най-вероятно да откриете вина, които не са избистрени или филтрирани. Все пак питайте винарната или вносителя, за да сте уверени до каква степен това е така.
 
Ето някои полезни съвети за веган вината
 
Вината, които са неизбистрени и нефилтрирани, са веган.
 
Вината, филтрирани само със стерилни филтри (керамични филтри) или мембранно филтриране, са веган. Питайте производителя за метода на филтриране.
 
Някои масово произвеждащи винарни използват стерилни филтри вместо животински продукти.
 
Някои винарни използват бентонит за избистряне на протеина от бели вина, вместо желатин.
 
Биодинамичните вина могат да се правят по вегански маниер, когато не се избистрят, но тъй като процесът на земеделие използва животински кости (за специални смески на компоста), това обезсмисля веган свойствата им.
 
Ако вино е органично, това не гарантира, че то е веган
Цена: 17.99 лв. за 1 брой
назад

Новини

31 Юли 2020 г.

Евтин спрей за убиване на вируси, може да сложи край на кошмарния вирус Covid-19 във Великобритания !

Хипохлорната киселина - известна по-широко като HOCl - вече е използвана...

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Меик 98 ООД е динамично развиваща се фирма и предлаганите от нас продукти са добре познати на вътрешния пазар. Ние имаме търговски връзки с широк кръг от партньори: търговци на едро, търговски вериги, ресторанти, магазини, хотели и частни лица - колекционери на енотечни вина.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД