регистрация вход

Санта Дигна Мерло Резерва 2015 0,75 л. Чили / Santa Digna Merlot

Santa Digna Merlot

Регион: Вали Сентрал

Сортове: Мерло

Името Санта Дигна е дадено на кръстовете маркиращи границите на земята. Тези кръстове са служели за отделянето на територии и са символизирали добър късмет и закрила за пътуващите.

Дегустационни характеристики:

Мерло със силен аромат, сладко от сливи или къпини, смесено с ванилия и сладка папрат. Много привлекателен и елегантен букет, обогатен с дъх от отлежаването в дъбови бъчви и послевкус със запомнящи се подправки.

Семейство Торес са водещата испанска винена династия и световно най-разпознаваемия испански бранд. Торес е фамилната изба с най-много лозя в деноминацията на Пенедес и най-голямата винарна в Испания. Те също така оперират чилийската си изба Мигел Торес Чили в Central Valley и Маримар Естейт в Калифорниа, САЩ, основана през 1986 от Маримар Торес. В Испания, извън родния на Торес регион Пенедес, те са собственици на лозя в Конка де Барбера, Хумия, Торо, Рибера дел Дуеро, Приорат и Риоха – в последните три региона с нови винарни или строящи се такива. По същия начин Торес е и най-големият испански производител на DO вина под собствена марка, изнасящ в повече от 140 страни по света. Торес има значителен принос в развитието на два аспекта на енологията в Испания: първо, използването на ферментация при контролирана температура и второ, отлежаването на вино в малки дъбови барели за стриктно определен период от време, обичайна за Бордо практика.

 

Изба Торес е основана от Джейми Торес и неговия брат през 1870 във Вилафранка дел Пенедес. По време на испанската гражданска война избата е бомбардирана, оставяйки всичко в руини. Мигел Торес Карбо, четвърта генерация член на семейството, построява наново винарната през 1940 и отново подема бизнеса. Той прекратява продажбата на наливно вино и започва да налага вината под собствена марка. В годината, когато избата е построена наново, когато Франция е под контрола на Хитлер и е неспособна да осигурява вино, Мигел Торес пътува до САЩ, за да промотира вината си. През този период се раждат брандовете Сангре де Торо, Виня Сол и Коронас. През 1966 се започва засаждането на важни соротве: първоначално Шардоне и Каберне Совиньон, а по-късно и Мерло, Пино Ноар, Ризлинг и Гевюрцтраминер.

 

През 1979 Дон Мигер Торес Карбо пристига в Чили и закупува малка винарна в Курико, утвърждавайки Торес като първата фирма положила доверието си в този сега прочут лозарски рай. През годините лозята на Торес достигат 400 хектара в Central Valley. Днес, повече от две десетилетия след пристигането си, Торес произвеждат някои от най-добрите и награждавани вина в Чили.

 

През 1975 Маримар Торес, дъщеря на Дон Мигел Торес Карбо пристига в САЩ. През 1986 започва засаждането на лозето Дон Мигел, а по-късно и на Доня Маргарита. Посветени на нейните родите и намиращи се в Sonoma Valley

 

Мигел Торес е член основател на Primum Familiae Vini.

Цена: 18.98 лв. за 1 брой
назад

Новини

31 Юли 2020 г.

Евтин спрей за убиване на вируси, може да сложи край на кошмарния вирус Covid-19 във Великобритания !

Хипохлорната киселина - известна по-широко като HOCl - вече е използвана...

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Меик 98 ООД е динамично развиваща се фирма и предлаганите от нас продукти са добре познати на вътрешния пазар. Ние имаме търговски връзки с широк кръг от партньори: търговци на едро, търговски вериги, ресторанти, магазини, хотели и частни лица - колекционери на енотечни вина.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД