DiVino.Taste 2013 !

29 Октомври 2013 г.
Чудите се кое е вашето любимо вино? Заповядайте на DiVino.Taste 2013 и го открийте.Екипът на МЕИК-98 с удоволствие ви кани на DiVino.Taste - единственото по рода си изложение за български вина, на което винопроизводителите ще представят най-доброто от своята продукция.

За поредна година МЕИК-98 е официален партньор на най- мащабния винен форум в България, който екипът на DiVino организира.

В рамките на два дни ще имате възможност да дегустирате над 300 вина на повече от 50 топ български изби. Собствениците и главните им енолози ще ви разкажат интересни истории, затова какви са тънкостите при производството на техните вина и какви нови тенденции се налагат.

Също така на вашето внимание световноизвестни винени експерти като Каролайн Гилби - Master of Wine, най-известният и авторитетен винен автор на Холандия Фред Нийхойс както и добре познатите български експерти Юлия Костадинова, Яна Петкова, Вили Гълъбова, Ефросия Благоева, Ясен Захариев и още много други ще ви помогнат да опознаете света на виното и да се потопите в него.

За вас те са подготвили интересни и полезни презентации акцентирайки върху българското вино, като то ще бъде разгледано от различни гледни точки: ретроспекция на реколта 2007 или как се развиват вината ни с потенциал за отлежаване; съществува ли разделение на Северна и Южна България във виното; на какво се дължи славата на най-ценения местен сорт – мавруда и заслужена ли е тя; и разбира се, традиционния DiVino Top 10 или най-добрите десет български вина за годината, според винения сайт divino.bg и DiVino Magazine.

Предвидените теми са както за начинаещи и напреднали винени ценители, така и за утвърдените познавачи, които търсят по-задълбочен поглед към света на винотo.Не пропускайте тази възможност!Кога16 и 17 ноември 2013 година (събота и неделя).

Отворено за посетители от 10:00 до 18:00 часа.КъдеНационален дворец на културата, Площад България 1, София

Програмата на DiVino.Taste 2013

Очакваме ви!

« всички новини