Японско Блендид Малц Уиски Марс Молтидж Козмо 0,70л.Кутия

Mars Maltage Cosmо

Промо цена: 104.80 лв.

Стара цена: 119.19 лв.

* до изчерпване на количествата.

Алк.: 43 %

Малката дестилерия Шиншу отваря врати в сърцето на т.нар. „Японски алпи” през 1985 година. Тя произвежда изключително и само японско малцово уиски, но остава слабо забелязана заради малкия си капацитет и липсата на международни продажби. През 2008 година е затворена и отворена наново през 2011. След повторното си отваряне Марс имат амбицията за излизане на междунаордната сцена. Блендед малц уискито Космо е едно от творенията насочено имено към любителите на уиски по света. Съставен предимно от сингъл малц от Марс, но и от различни Шотландски сингъл малц уискита, този бленд е много зрял, шери, оксидативен, с презрял, развит плод, но и едновременно с млад и жив темперамент. Бленд от изключително висока класа, нагараждаван нееднократно.
Външен вид: тъмно златист с оранжеви отблясъци
Аромат: Рафиниран, но и игрив, с череша, презрели круши, сушен плод и сладък ечемик, ванилия, черен пипер, слабо тревист – нос с боат интензитет и характер.
Вкус: Чист и отличителен, с жив характер на зелени подправки, минералност, последвани от зрели тъмни плодове – малини, боровинки, къпини, към портокалов цвят, мента. Изключително стегнат и интензивен вкус.
Финал: Дълъг и богат, с мирабела, сини сливи, свежи фурми, портокалова кора, заедно с освежаващи нотки на диви цветя.

Цена: 104.80 лв. за 1 брой
« назад