шампанско Бийкар Салмо Резерва Брут 0,375 л. Франция

Billecart Salmon Brut Reserve

Избата Billecart-Salmon House е основана през 1818 година от съпрузите Никола Франсоа Бийкар и Елизабет Салмон. От 200 години фамилията Бийкар предава тайната за правене на изключително шампанско от поколение на поколение. От Côte des Blancs до Reims Mountain, без да забравяме десния бряг на река Marne, великолепните реколти на шардоне, пино ноар и пино мьоние процъфтяват. Billecart-Salmon House притежава около 50 хектара собствени лозя и събира грозде от общо 170 хектара земя. Billecart-Salmon House обръща особено внимание на селектирането на най-доброто грозде. В подножието на хълма Mareuil-sur-Aÿ фамилията отглежда един хектар пино ноар, наречен Clos St Hilaire. Магията на тероара, комбинирана с уменията на хората, помага за получаването на шампанско от най-висок клас, известно с комплексност и специфичен аромат. За всички наследници то представлява автентично съкровище, което те трябва да почитат и пазят. Реколта след реколта фамилията Бийкар изгражда близки и любезни взаимоотношения с лозарите от региона Шампан. Тук всички знаят, че те имат доказани във времето умения (savoir-faire).
Всички те споделят все същата решимост да създават продукт като никой друг.
Billecart-Salmon House винаги използват съвременни и иновативни технологии за непрекъснато
подобряване на качеството на тяхното шампанско. Едни от най-талантливите cellar masters осигуряват съответния вкус и финес на бленда. Спазвайки традицията Billecart-Salmon House са избрали да правят своите вина в малки бургундски бъчви. След това
бутилките отлежават в огромна мрежа от изби, създадени още през 17-ти и 19-ти век. Издълбани в твърдия варовик тези изби запазват бутилките при постояна ниска температура – около 12⁰С – така че да се образуват изключително фини балончета. Billecart-Salmon House винаги се грижат шампанското им да заслужва похвалите на сомелиерите и големите готвачи, както и да задоволява вкуса на познавачите. Днес, с известна гордост може да се каже, че Billecart-Salmon House са били винаги фамилна изба. Вече седем поколения ентусиасти разпространяват шампанското Billecart-Salmon по света.

Brut réserve е леко, фино и хармонично шампанско. Купажа е направен от пино ноар, шардоне и пино мьоние от три различни години с произход от най-добрите места в регион Шампан. Отражения на сламено жълто, фини, бавно издигащи се балончета, образуващи постоянна пяна. Зрелостта вълнува с цветна свежест, дъх на свежи плодове и зрели праскови. Плътен и изчистен вкус, комбиниран с лека свежест и богат букет. BILLECART-SALMON Brut Réserve е идеално допълнение за всеки случай. Перфектно е като аперитив и може да му се наслаждавате с голямо разнообразие от храни. Препоръчва се да се сервира охладено до 8⁰С.

Цена: 44.90 лв. за 1 брой
« назад