червено вино Темпранийо Мишел Ролан & Хавиер Галарета ДОК 2012г. 0,75л.Риоха, Испания

Проект, който събира две култури. Решителна стъпка за престижа на високо качествените испанските вина.

Две траектории, два стила и две култури, една обща цел. Френският технолог и консултант Мишел Ролан и испанският винен предприемач Хавиер Галарета обединяват усилия в проект, който подчертава страхотните качества на Испания и нейните вина: отличен тероар и голям опит създават вина с изключително качество и голям потенциал на международния пазар. Като един от водещите технолози в света, Мишел Ролан, е бил повлиян от много аспекти на френската и глобалната винена индустрия. Хавиер Галарета, заедно с група изби, създава АРАЕКС през 1993 с цел да предлагат и пласират вината от Риоха. Днес, АРАЕКС е една от водещите компании за износ на високо качествени вина от Испания.

DOC Rioja

Израз на едно много специално място с екологично и прецизно лозарство на Темпранийо, сорт със страхотен характер. Елегантност и дълбочина в едно изтънчено, плътно и вкусно вино.

Селектирали сме най-добрите лозя в Риоха Алавеса, най-престижният регион в DOCa Rioja. Намират се в отделни парцели с надморска височина между 450-700метра, където прилагаме техники, с които целим да добием най-доброто от всяко лозе. Брането е ръчно, селектираме гроздето на лозето и втори път на сортировъчната маса при пристигането им в избата.

DO Ribera del Duero 

Изобилие и баланс. Стриктна селекция, която повишава елегантността. Плодове и подправки в изключителен съюз, които определя стремежа към мощ и изтънченост.

Лозята се намират на една най-високите точки в Рибера дел Дуеро, на 915 метра надморска височина. Варовити почви, които увеличават плодовите аромати и спомагат за получането на вина със страхотен баланс. Височината играе роля на буфер за големите жеги типични за региона през лятото, което е ключов момент за правилното узряване на гроздето.

 

 R&G Rolland Galarreta

Наименование: DO Rioja

Сорт: 100% Темпранийо

Произход: Риоха, Испания

Характеристики: Много концентрирано, тъмно черешово-червено вино. Жив и деликатен нос, с аромати на ликорис и свежи плодове от сорта Темпранийо, с нотки на подправки. Виното е обилно, плътно и месесто, елегантно, комплексно и мощно. В устата разкрива меки танини, кадифена структура и дълъг и вкусен послевкус.

Предложения за сервиране: Съчетава се добре с червени меса, задушено, яхнии, дивеч, зрели сирена. Оптималната температура на сервиране е 17-18˚С.

Цена: 24.90 лв. за 1 брой
« назад