Червено вино Тема 2009 г. 0,75 л. Ктима Павлидис, Гърция

Ktima Pavlidis Thema

Имението Павлидис се намира в района на Драма, Северна Гърция, в малка долина, амфитеатрално обградена от три планини (Фалакро, Менокио и Пагиао) и Егейско море. Тези географски специфики осигуряват на лозята изключителен микроклимат – студени ветрове през нощта, които удължават периода на зреене и дават възможност на гроздата да достигнат оптимални нива на зрялост. Винарната е основана от Христофорус Павлидис в края на 90-те години на 20 век, след дълго проучване на подходящи места за отглеждане на висококачествени лозя.

Целта на Павлидис е производство за висококачествени вина и разкриване уникалните характеристики на района, тероар, използван от древни времена за отглеждане на лозя (близо до лозята е открит храм на Дионис, бог на виното в Древна Гърция, както и овъглено грозде, датирано от 6500 година преди новата ера). За осъществяването на тази цел са засадени 65 хектара лозя местни и международни сортове. Лозята са собственост на винарната и по този начин се контролира качеството на всеки етап от производството.

Държава: Гърция

Област: Драма

Изба: Ктима Павлидис

Тип: Червено

Сорт: Червен бленд, Сира, Агиоритико

Наименование: PGI Drama

Сорт: 60% Сира, 40% Агиоритико

Характеристики: Запомнящ се, интензивен пурпурен цвят с виолетови оттенъци. На нос доминират аромати на череши и сливи в комбинация с нотки на шоколад, дим и ванила. Щедро в устата, виното разкрива добър баланс и закачливи танини, подсилващи кадифената му структура. Финалът е продължителен, плодов, с дъбово докосване. Виното ще разкрие пълния си потенциал след известно отлежаване.

Предложения за сервиране: Това вино има нужда от компанията на печени червени меса и пикантен дивеч, както и овкусени и пълномаслени сирена. Идеална температура на сервиране - 16–18˚C. Виното има изключителен потенциал за отлежаване. Препоръчва се декантиране преди консумация.

Цена: 24.90 лв. за 1 брой
« назад