червено вино Сира Сингъл Винярд Инканто 2015 г. 1,50 л. Меди Вели, България

Лимитирана серия от 150 бутилки !

MEDI VALLEY INCANTO

Търговската марка INCANTO (от италиански „Очарование) е премиум бранда на Medi Valley, създаден за истинките ценители и колекционери на виното. Тя изразява философията на избата – да създава специфични тероарни вина с уникален характер, изразяващи максимално качествата на сорта, региона (долината на Струма), както и разбиранията на енолозите за виното, нежността и хармонията.
Вината INCANTO се правят от най-доброто, специално селектирано грозде, без компромис само в години в които енолозите ни разполагат с перфектната суровина набрана в оптимална технологична зрялост.

История: Incanto Syrah е второто червено вино от елитната серия на MEDI VALLEY, създадено за истинските ценители на виното. То изразява философията на избата, а именно да създава специфични тероарни вина с уникален характер. Лозето от чието грозде е направено това вино беше избрано след внимателна преценка на климата, почвата, състоянието на лозите, формировката, начина на отглеждане и характеристиките на гроздето.
Винификация: Това вино e направено от най-доброто грозде на едно единствено лозе. Гроздето е ръчно брано, доставено във винарната в касетки и селектирано на двойна сортировъчна маса. Отделени са всякакви примеси, частици от чепки, преминали след ронкането, зелените или повредените вина. Ферментацията е в инокс при температури 25-30 С. Отлежало е 12 месеца в нови, специално изработени от три вида дъб френски бъчви тип „barriques”.за да постигне завършеност и хармония.
Дегустационни бележки: Красив тъмно червен цвят. Уханията на черни горски плодове, къпина и виолетки в аромата се допълват от тонове на шоколад, кафе и подправки. Вкусът е плодов и галещ. Богато и нежно виното носи в себе си атрактивността на сорта и специфичността на тероара.

Цена: 45.00 лв. за 1 брой
ЕТИКЕТИ: incanto syrah
« назад