Червено вино Сасо ал Поджио Тоскана IGT 2012 г. 0,75 л. Пичини Италия

Piccini Sasso al Poggo

Супертосканско, носе­що името на областта, от която произхожда: люлката на величествените червени вина, хълмиста Тоскана със своите глинести и каменисти почви. „Sasso al Poggio” означава „Камък на хълма” и виното е съкровен израз на Тоскана, от корените на лозите, проникващи дълбоко в почвата, до изкусното майсторство на технологията.

Наименование: IGT Tuscany

Сорт: Sangiovese 60%, Cabernet Sauvignon 20%, Merlot 20%

Произход: Тоскана, Италия. Предимно киселинно видоизменени скали (шисти), в комбинация с варовиков камък (доломити). Голяма част от зоната е покрита от ледникови залежи, което прави почвите богати на минерални вещества и водопропускливи и по този начин идеални за отглеждане на лозя.

Винификация: По време на винификацията целта е постигане на баланс, елегантност, добра структура и богат букет на виното. Най-добрите грозда Санджовезе, Каберне Совиньон и Мерло се селектират още по време на беритбата. При достигане на пълна зрялост сортовете се винифицират по отделно в стоманени съдове при контролирана температура и потапяне на шапката всекидневно, за да се постигне по-добра екстракция на цвят, комплексност и мекота на танините. След приключване на малолактичната ферментация, виното се блендира като пропорциите са различни всяка година. Периодът на отлежаване е 12 месеца в дъбови бъчви, 12 месеца в барици и 4 месеца в бутилка.

Характеристики: Аромати на черна череша, ликорис и горски цветя и минерални тонове са обгърнати от ванилови нотки. Дълбоко, плътно и сочно в устата, с плодова сърцевина и прекрасно интегрирани танини, виното е комплексно, с дълъг и изключително дълбок финал.

Комбиниране с храна: Идеална компания за зрели сирена и дивеч. Да се сервира при 18°­С.

Цена: 25.00 лв. за 1 брой
« назад