регистрация вход
Вашата оценка

Червено вино Мюзиум Реал резерва 2014 г. 0,75 л. Испания /Museum Reserva Finca Museum

Museum Reserva Finca Museum

Сорт: Тинта дел Паис

Произход:
Гроздето е селектирано от много стари, повече от 70 годишни лозя. Засадени са в най-високите части на Pisuerga Valley на надморска височина около 790 метра. Добивът е около 1,000-2,000 кг/ха. Климатът е суров, с големи температурни амплитуди между деня и нощта. Почвите са каменисти, а подпочвата - глинесто-песъклива и варокова. Гроздето, отглеждано при такива условия е здраво и зряло, с почти перфектни нива на алкохола и полифенолите.
Дегустационни бележки:
Цвят: много дълбок, интензивен червен цвят с гранатов ръб
Нос: Спектър от аромати - пикантни от отлежаването в дъб, конфитюр и зрели плодове. Букетът е нежен и обгръщащ, с опушени тонове на тютюн, които еволюират в много зрели червени плодове.
Вкус: мощен, месест и обемен. Зрелостта на плода полира танините и цялостното впечатление е за кадифен, примамлив и експресивен вкус с великолепна структура и много дълъг финал.
Винификация:
Бране на ръка в 350 килограмови съдове и внимателна селекция на сортировъчните маси. Ронкане и прехвърляне в 15,000 килограмови съдове от неръждаема стомана. Ферментация при 29°C с чести обливания на шапката за максимален екстракт на цвят, танини и аромати. Нашият екип от енолози дегустира и анализира всекидневно развитието на виното и взе решение да го отдели от утайката на 21-я ден.
Съзряване: Музеум Реал 2003 съзрява 24 месеца в нови френски дъбови бъчви от 5 различни производителя, което придаде допълнителна комплексност. Виното бе декантирано и допълвано често. Френският дъб е идеален за съзряването на толкова концентрирани вина, защото ги „отваря” откъм аромати и изразителност. Бутилирано е след естествено стабилизиране. Виното отлежава в бутилки при контролирана температура в нашата изба в продължение на 18 месеца, до достигане на оптималния момент за консумация.
Цена: 27.00 лв. за 1 брой

Няма текуща наличност.
Обадете се за поръчка.
назад

Новини

06 Декември 2023 г.

Присъединете се към нас на Balkan Rakia and Spirits Fest 2023! Очакваме Ви в търговската зона!

Присъединете се към нас на Balkan Rakia and Spirits Fest 2023 за из...

04 Декември 2023 г.

Работно време във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници 2023-2024 г.!

Във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници, Ви информраме ...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Меик 98 ООД - доставка и дистрибуция на алкохолни напитки, вино, кафе, натурални сокове, минерална вода, на едро и дребно, онлайн магазин, голямото разнообразие на артикули, изгодни оферти и цени.