регистрация вход
Вашата оценка

червено вино Мавруд Резерва Илая 2018 г. 0,75л. Винарска изба Манастира, България / Ilaya Mavrud Manastira Winery

Винен рейтинг:

Ilaya Mavrud Manastira Winery

Мавруд Резерва

Виното притежава светъл рубинен цвят. Ароматът е доминиран от червени горски плодове, черница и шоколад. Вкусът е добре балансиран, меки танини и дълъг ароматен финал. Виното е отлежавало 12 месеца в дъбови бъчви.

Легенда за Илая

“Живяла по Крумово време бедна жена на име Илая сама с невръстния си син. До схлупената ѝ къщица растяла лозница. Събирала гроздето и го криела в делва до огнището. Един ден Илая с изненада установила, че е направила вино. Давала на момчето и то растяло здраво и силно. Хан Крум имал лъвове, които вечер пускал да се разхождат свободно из улиците. Една сутрин едно от животните било намерено убито. Крум обявил, че който си признае, ще получи възнаграждение. Единствено синът на Илая признал за своята храброст. Момъкът разказал как е отгледан с вино, което му дало тази изключителна сила. Крум наредил от тази лозница да се разсаждат новите лозя на държавата. Гроздето нарекъл Мавруд като името на юнака.”

Цена: 18.60 лв. за 1 брой

Няма текуща наличност.
Обадете се за поръчка.
назад

Новини

06 Декември 2023 г.

Присъединете се към нас на Balkan Rakia and Spirits Fest 2023! Очакваме Ви в търговската зона!

Присъединете се към нас на Balkan Rakia and Spirits Fest 2023 за из...

04 Декември 2023 г.

Работно време във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници 2023-2024 г.!

Във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници, Ви информраме ...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Меик 98 ООД - доставка и дистрибуция на алкохолни напитки, вино, кафе, натурални сокове, минерална вода, на едро и дребно, онлайн магазин, голямото разнообразие на артикули, изгодни оферти и цени.