Червено вино Кианти Ориндж ДОКГ 2017 г. 0,375л. Пичини Италия

Chianti Orange e “зна­меносецът” на Piccini. Оранжевият етикет характеризира уникален момент не само от историята на семейство Piccini, но и историята на C­hianti по света: цветът означава първият модерен образ на Chianti за 21 век. За първи път, през 2000г. етикетът на Chianti е опростен до минимум. Но истинската възможност е предизвикана от цвета: оранжевото е наследствен цвят на фамилията и символизира енергията, младостта и страстта на Piccini.

Наименование: DOCG Chiаnti

Сорт: 90% Sangiovese, 5% Ciliegiolo

Произход: Тоскана, Италия. Почвите са варовикови и каменисти.

Винификация: най-добрите грозда Sangiovese и Ciliegiolo, носещи уникалната идентичност на почвите в Тоскана, се винифицират продължително при контролирана температура. В допълнение на процеса се използва традиционна за винопроизводството в Тоскана техника – Coverno All’uso Toscano, при която се въвежда втора ферментация чрез добавяне на селекция от леко стафидирало грозде от сорта Санджовезе.

Характеристики: Chianti Orange, със своя уникален етикет, е с дълбок, рубинено червен цвят. Ароматът на зрели червени плодове е интензивен и настойчив. Виното е с добра структура, деликатно с меките си танини и забележителните плодови нотки.

Комбиниране с храна: Изключително живо вино, Chianti Orange може да се съчетае с широк набор от храни, от антипасти и обилни супи до печено месо и пица… и все пак най-важна е добрата компания! Да се сервира при 18°С.

 Награди:

Wine & Spirit USA

BEST BUY 85 POINTS ( EXTREME VALUE)

IWSC 2008 – BRONZE MEDAL

SELEZIONE VINI DI TOSCANA 2008 DIPLOMA DI MERITO

FEATURED BY ALMANACCO DEL BERE BENE “ GAMBERO ROSSO” 2009

JULY 2008 WWW.WINE-PAGES.COM (UK) WINE OF THE WEEK

BBC GOOD FOOD (UK) SEPT 2008

BEST BUYS “ Piccini Chianti, Classy Italian… plenty of deep black fruits… so good with food.”

Цена: 6.59 лв. за 1 брой
ЕТИКЕТИ: piccini chianti
« назад