Червено вино Вин Де Пюи де ла Медитеране КЕФ 2016 г. 0,75 л. Фамий Кио, Франция

Фамий Кийо Руж де ла Медитеране IGP Q.E.F.

Famille Quiot Rouge de la Mediterranee IGP Q.E.F.

Famille Quiot Quod Erat Faciendum

Ние произвеждаме вино от 1748, с уважение към земята, върху която са засадени собствените ни лозя. Нашите вина се отличават с характера си и съчетават в себе си тероар и култура. Поколения наред нашето дело се предава на наследниците ни и четирима Кийо в момента се грижат за бизнеса на Фамилията: Женевиев, Флоранс, Жером и Жан-Батист. Взаимодействието между хората и лозята, между умението на човека и даровете на природата, взаимното влияние на тези сили… това е нашата пътеводна светлина.

 Фамилия Кийо създаде това Червено вино, за да сподели плодовете, удоволствието и откровеността. Quod Erat Faciendum (Q.E.F.) означава “което трябваше да се направи”. Убедете се сами!

 Наименование: Indication Geographique Protegee de la Mediterranee

 Сорт: Червен бленд

 Произход: Медитеране, Франция. Лозята се намират в зоната на река Рона, почвите са каменисти алувиални.

 Винопроизводство: След отстраняване на чепките, гроздето преминава през пневматична преса и леко механично мачкане. Ферментацията се провежда за 8-10 дни при контролирана температура, за да се развият плодовите аромати. Виното отлежава 6-8 месеца преди бутилиране.

 Характеристики: Цветът е тъмно червен с пурпурни оттенъци. Обещаващ аромат на червени и черни горски плодове, елегантни танини и продължителен финал.

 Предложения за сервиране: Препоръчва се сервиране при стайна температура (16 до 18˚С). Виното е идеална компания за Текс-Мекс (типична кухня за Тексас, повлияна от Мексико), тапас и барбекю.

Цена: 8.90 лв. за 1 брой
« назад