Червено вино Бисерно ИГТ 2010 г. 0,75 л. Тоскана, Италия

Biserno е едноименното вино на избата. То е отражение на изключителния тероар и микро климат в бреговата ивица на Горна Марема. Блендът е направен само от най-качествените грозда и резултатът е наситено, интензивно, комплексно вино с изключителна елегантност и потенциал.

Наименование: Indicazione Geografica Tipica di Toscana

Сорт: Каберне Фран, Мерло, Каберне Совиньон и Пти Вердо

Произход: Почвите са глинести, както и конгломератни – типични за Болгери. Лозите са 5- до 6-годишни, с високи формировки тип cordone speronato. Гъстотата на засаждане е 6500 лози на хектар.

Беритба: Беритбата е ръчна, използват се 15-килограмови касети. През 2007 г. беритбата е проведена от средата на Септември до началото на Октомври.

Винификация: Гроздата се сортиран стриктно, след което се почистват от чепките и се пресират деликатно. Ферментацията се провежда в стоманени съдове з 3 до 4 седмици при 28 градуса С. 80% от малолактичната ферментация преминава в барици и 20% - в стоманени съдове. Виното отлежава 15 месеца в нови френски барици и 12 месеца в бутилка. Потенциалът за отлежаване е 12 до 15 години.

Характеристики: Biserno 2007 се характеризира с оптимална зрялост на танините и забележителна свежест. Виното е строго и балансирано и същевременно с отлична и комплексна структура

Цена: 189.00 лв. за 1 брой
« назад