текила Есполон Репосасдо 0,70л.

Tequila Espolon Reposado

100%  Ч И С Т О  С И Н Ь О  А Г А В Е

ОТЛЕЖАВА 6 МЕСЕЦА В НОВИ БЪЧВИ ОТ АМЕРИКАНСКИ ДЪБ

ЦВЯТ: Богат златист оттенък

АРОМАТ

Пикантен, с нотки на карамелен фъдж

ВКУС

Наситен и плътен, с богат дъх на печено агаве, нотки на сладки тропически плодове, ванилия и кафяви подправки. Дълъг, пикантен финал.

 ESPOLÒN е осъществената мечта на Мастър Дистилъра CiriloOropeza.
Дестилерия Distiladora San Nicolas е основана през 1998 и текилата ESPOLÒN вече е реалност.
Веднага е възприета като висококачествена текила, въплъщаваща мексиканските традиции, и в същото време произведена по модерна технология.
Награждаваните текили на ESPOLÒNса свидетелство за пионерския дух, отдадеността към изкуството и безотказния стремеж към осъществяване на мечтите на Cirilo.
ИСТОРИЯ НА МАРКАТА

В същността си, текила ESPOLÒN, е израз на възхищението към мексиканската култура. Кръстена е на острата шпора в задната част на крака на петела, койте е исторически символ на силата, благородството и националната гордост. Ето защо марката е празник на културното наследство на Мексико.

Espolònсе произвежда от 100% синьо агаве.
Агавето използвано при Espolònе от регионът Los Altos (Височините), известен с производството на по-голямо и по-сладко синьо агаве.
То расте в богата почва, на 1800 –2000 метра надморска височина в т.нар. „Златен триъгълник“ на Височините.
Предизвикателните условия в региона допринасят за по-голямото захарно съдържание и по-наситения му вкус.
Агавето се приготвя много по-дълго, отколкото е прието по стандарт, което води до повече карамелизиране и по-сладък профил.
За отлежаване се използват само нови бъчви от американски дъб, за да няма допълнителни влияния. Това допринася за по-истинския, чист вкус.
Ентусиазмът на Cirilo и вниманието му към детайлите си личат във всяка глътка ESPOLÒN, от уникалната технология на производство до пускането на музика в дестилерията, която да „вдъхнови агавето“.

Легендата зад етикета

Няма нищо случайно при Espolòn.

Визията на бутилката, както и самата текила, пречупват миналото през модерна призма.

Всеки етикет разказва част от богатата история на Мексико.

Изобразяват различни моменти, но отдават почит към един и същи герой –José Guadalupe Posada-творец от 19 век, истински пионер с бунтарски дух. Черепът (calavera) е най-известното му изображение. Posada създава стил, който и до днес вдъхновява популярната култура.

Мексико празнува своя Ден на независимостта на 16 септември, в чест на въстанието от 1810г., когато Miguel Hildalgoповежда народа в първата битка срещу несправедливостта на испанското управление.
Етикетът на Blancoотдава почит към това събитие. Тук, Guadalupe и Rosaritaсе борят заедно с отец Hidalgo в мексиканската революция, начело с петела Ramón.

ПАЗАРЪТ има специално значение в мексиканската история. Там се срещат културата и търговията, изкуството и занаятите. Събират се хора от най-различни общности.
Мястото се свързва с древната цивилизация на ацтеките и основаването на Мексико Сити от испанските завоеватели. На изображението смелите Guadalupe иRosarita, водени от петела Ramón, планират как да запазят и продължат важни традиции от мексиканската култура.

Цена: 46.99 лв. за 1 брой
« назад