Система за вино Коравин Модел 2 Елит Candy Apple Red

Системи за вино Coravin

 

Системи за вино Coravin са най-интуитивните и практични уреди в света на виното, които ни позволяват да пием вино на чаша, от която и да е бутилка с коркова тапа, без да я отваряме и без риск от оксидация на виното в продължение на години. Благодарение на Coravin пред нас се разкрива свят изпълнен с възможности за дегустиране, експериментиране и опознаване на виното, както никога досега. Няма място за компромис, когато става дума за любимите ни вина!

 

Уредите са подходящи, както за домашна употреба, така и за професионална – в барове, дегустационни, винени магазини, ресторанти и т.н.

 

Предимствата за домашна употреба са:

 

- Имаме възможността да се наслаждаваме на една и съща бутилка ден след ден, чаша след чаша.

- Да организираме винени вечери у дома с приятели.

- Да дегустираме любимите си вина, без да се ангажираме с изпиването на цялата бутилка, без да се притесняваме, че то ще се окисли.

- Coravin е изключително подходящ за подарък, тъй като е иновативен и със сигурност ще направи впечатление.

- Всяка вечер можем да си организираме винена вечеря с приятели – вино в съчетание с храна, без да отваряме бутилките

- Всяка вечер можем да си организираме винени дегустации.

- Всяка вечер можем да пием чаша различно вино, без да се ангажираме с цялата бутилка и без риск то да се развали.

- Скъпи вина – спокойно можем да ги опитаме, а не да чакаме специални поводи или празници.

 

- Събираме се компания, все ще има някой, който да иска да пие различно от нашето вино. Вече не е необходимо да отваряме цяла бутилка заради него. Наливаме чаша и остатъка си го прибираме за следващия път.

 

Предимствата за професионална употреба са:

 

- Клиентът има възможността да се "разходи" из цялата винена листа, да експериментира и дегустира.

 

- Вдига се продажната цена на виното, тъй като чашата търпи по-голяма надценка. Освен това Coravin предоставя възможността на една маса всеки един от гостите да си поръча качествено вино на чаша, което би искал да опита, а не наливно вино, или малки бутилки вино, при които асортиментът е изключително лимитиран. Coravin може само да увеличи продажбите и предлага решение на тези, които имат желание да експериментират.

 

- С Coravin се работи по-лесно, отколкото с турбушон и не изисква никаква поддръжка.

 

- За търговците няма "фира" и няма риск остатъка от виното в бутилката да се развали.

 

- Също така, ако до този момент производителите от премиум сегмента са разчитали на една и съща публика, благодарение на Coravin имат досег до изцяло нова. Предлагаме възможността на по-нископлатежната публика да пие качествено вино, тъй като не всеки е готов да плати 100 или повече лева за бутилка вино, но за сметка на това е много вероятно да изпие чаша скъпо вино в желанието си да го опита. Премахва се психологическата и финансова бариера пред немалка част от потенциалните клиенти.

 

За избите:

 

- Търговците могат с една бутилка да обикалят няколко заведения. Например в петък търговеца обикаля с една бутилка, приключва работа, бутилката остава и в понеделник продължава със същата бутилка, което е със същите запазени вкусови качества.

 

- Може да се проследява еволюцията на вината, оставени да отлежават. След година – две вместо с две бутилки, оставени да отлежават, ще сме останали с четири и половина.

 

Технологията за работа с уреда е лесна и уникална по рода си. Игла от медицинска стомана пробива корка, през нея се налива виното, а след това се инжектира инертен газ аргон – без вкус, цвят и мирис и без опасност да влезе в контакт с виното. Аргонът запълва пространството от излятата течност и по този начин се елиминира наличието на въздух, а с изваждането на иглата малката дупка в тапата се запечатва, тъй като коркът има пореста структура и способността да възстановява първоначалната си форма. По този начин се предотвратява оксидация на виното и то може да се съхранява с години. Освен това уредът не изисква никаква поддръжка, а към него се предлагат и различни аксесоари, като игли за бързо наливане (подходящи предимно за заведенията), игли за вина на възраст над 10 години, подходящи за любители и колекционери, premium игли, които са с многобройни малки дупчици, ръчно правени с лазер, благодарение, на които се предотвратява попадането на корк в чашата.  От скоро към богатия асортимент от аксесоари се предлагат и специални приставки за използване на уредите Coravin и при вина с винтови капачки.

 

Уредите не изискват никаква поддръжка, след работа е необходимо да се измие под течаша вода без препарати и да се подсуши.

 

Иглите са от медицинска стомана, сменят се, а се почистват, като натиснем бутона за наливане еднократно и можем да налеем следваща чаша вино. Всички игли пасват на всички модели Coravin.

 

Аксесоари:

- Стандартна игла – подходяща за всекидневна употреба, за всяка бутилка.

- Игла за ускорено наливане (fast pour needle) – налива 20% по-бързо от стандартната.

- vintage игла – за по-стари вина с крехки тапи.

-Premium игла – иглата не позволява попадането на корк в чашата. Иглата е от медицинска стомана с тефлоново покритие и многобройни филтърни дупчици ръчно направени с лазер.

- Coravin аератор - Coravin аераторът автоматично миксира правилното количество въздух с виното, което наливате. Това позволява на чашата вино да „диша“, без да е необходимо предварително декантиране и същевременно остатъка вино в бутилката остава перфектно съхранено. Аераторът миксира правилното количество въздух с виното,което наливате. Пасва с всяка система за вино Coravin.

- Coravin приставка за вина с винтови капачки - Специалната Coravin приставка Ви позволява да пиете вино на чаша от всяка бутилка с винтова капачка, запазвайки остатъка вино в бутилката свежо до три месеца.

* Пасва с всяка система за вино Coravin

* Всяка приставка може да бъде използвана до 50

пробивания ( или 10 бутилки вино)

* Предлага се в два размера – стандартен и голям, за

да сте сигурни, че приставката ще бъде съвместима с

всяка бутилка.

 

При различните модели Coravin разликата се състои единствено в материалите на изработка и дизайн, но функционалността е една и съща.

( Model One, който е най-евтин е изработен от пластмаса, останалите модели са метални и с по-красив дизайн).

 

Всяка газова бутилка позволява наливането на около 20 - 23 чаши по 150мл. (около 6-7 бутилки вино)

Оскъпяването на чаша е 0,85лв с ДДС за професионална употреба, а за домашна употреба оскъпяването е под 1 лев с ДДС.

Всеки комплект Coravin съдържа 1 бр. стандартна игла + 2 бр. газови бутилки.

 

 

 

 

 

Цена: 689.00 лв. за 1 брой
« назад