регистрация вход

Профайл 2008 г. 0.75 л. Меривейл Напа Вали

Лимитирано производство: 2,875 кашона

Напа Вали е най-известният винен район не само в Калифорния, а изобщо в САЩ, като приютява повече от 300 изби, при това на много малка площ. Изключително подходящият климат за лозя (топли слънчеви дни и хладни нощи) привлича вниманието на редица потомствени винари, заселили се в слънчевия щат.
Merryvale е изба, която много бързо се утвърждава, като един от най-класните производители в Напа. През 1986 Меривейл купува сградата на първата винарна, построена след края на Сухият режим и я превръща в свой постоянен дом. Намира се в сърцето на Напа, точно на южният вход на Санта Хелена.

Най-забележителните вина на Меривейл безспорно са бордо бленда от серията Profile.

Избира са грозде от най- подходящото лозе, ред и дори лозичка. Брането е ръчно и селективността продължава и във винарната, като се отстраняват едно по едно негодните зърна. Нещо повече избира се само грозде с характерната изразителност за съответното вино. Останалото се изхвърля.
Добрите реколти: Проявява се особена критичност към качеството. Ръчната работа гарантира изключително добри реколти. Цялата енергия е насочена към отглеждане на грозде с добра плодова изразителност и с добра захарна концентрация, което дава възможност да се извличат вина с отлична плътност и добър баланс между танини и вискозитет, в същото време гладки, меки и с гъвкаво тяло.
Отлежаването във френски дъб добавя изящност и привлекателна, дълбока плътност към виното.

Сортове: 

 88% Cabernet Sauvignon, 8% Merlot, 3% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot

Произход: Napa Valley, California

Лозя: Собствените лозя на  Merryvale, намиращи се в  St.Helena,

Backstoffer – ToKalon Georges III и Vineyard X.

 Винификация:

·Продължителна мацерация заедно с ципите

·Натурални дрожди и малолактична ферментация

·Отлежаване: 18 месеца във френски дъбови бъчви (90% нови)

·Виното се бутилира нефилтрирано.

·Алк. 14.5% с увеличение

Отлежаване:

Това вино има потенциал за стареене повече от десетилетие. Препоръчва се декантиране на виното в неговата младост.

Записки на технолога:

Добре структурирано и много плътно като цвят. Аромат на черни череши, касис и ванилия в комбинация с кедър и какао.  На небцето виното е богато и плътно и притежава дълъг и комплексен финал. PROFILE е ексклузивен Бордо бленд, който съчетава в себе си най-добрите плодове от всяка реколта.

 Комбинацията от селектираните Каберне Совиньон, Мерло, Пти Вердо и Каберне Фран, придават на Profile 2003 уникално съчетание от концентрация, дълбочина, изразителност на вкуса и фини заоблени танини.

Цена: 240.00 лв. за 1 брой
назад

Новини

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

16 Март 2020 г.

Режим и начин на работа на фирма Меик 98 ООД, в условията на въведеното извънредно положение в страната !

Уважаеми клиенти, Бихме желали, да ви информираме, че режима и начина...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Мейк-98 е създадена през 1998г., като фирма дистрибутор на "ЛВК- Винпром" АД, гр. Търговище с

Адрес на регистрация: гр. София, ул. Казбек 12

Голямото разнообразие на артикули и способността ни да предлагаме високо качество на най-добри цени, ни прави идеален партньор за нашите клиенти. Във фирмата работят квалифицирани служители и утвърдени спецалисти.

Към настоящия момент, дружеството разполага с търговски отдел от търговски представители, които имат голям опит и възможности за договаряне на оптимално добри условия с клиентите за дистрибуция на предлаганите от фирмата артикули.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД