Профайл 2008 г. 0.75 л. Меривейл Напа Вали

Лимитирано производство: 2,875 кашона

Напа Вали е най-известният винен район не само в Калифорния, а изобщо в САЩ, като приютява повече от 300 изби, при това на много малка площ. Изключително подходящият климат за лозя (топли слънчеви дни и хладни нощи) привлича вниманието на редица потомствени винари, заселили се в слънчевия щат.
Merryvale е изба, която много бързо се утвърждава, като един от най-класните производители в Напа. През 1986 Меривейл купува сградата на първата винарна, построена след края на Сухият режим и я превръща в свой постоянен дом. Намира се в сърцето на Напа, точно на южният вход на Санта Хелена.

Най-забележителните вина на Меривейл безспорно са бордо бленда от серията Profile.

Избира са грозде от най- подходящото лозе, ред и дори лозичка. Брането е ръчно и селективността продължава и във винарната, като се отстраняват едно по едно негодните зърна. Нещо повече избира се само грозде с характерната изразителност за съответното вино. Останалото се изхвърля.
Добрите реколти: Проявява се особена критичност към качеството. Ръчната работа гарантира изключително добри реколти. Цялата енергия е насочена към отглеждане на грозде с добра плодова изразителност и с добра захарна концентрация, което дава възможност да се извличат вина с отлична плътност и добър баланс между танини и вискозитет, в същото време гладки, меки и с гъвкаво тяло.
Отлежаването във френски дъб добавя изящност и привлекателна, дълбока плътност към виното.

Сортове: 

 88% Cabernet Sauvignon, 8% Merlot, 3% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot

Произход: Napa Valley, California

Лозя: Собствените лозя на  Merryvale, намиращи се в  St.Helena,

Backstoffer – ToKalon Georges III и Vineyard X.

 Винификация:

·Продължителна мацерация заедно с ципите

·Натурални дрожди и малолактична ферментация

·Отлежаване: 18 месеца във френски дъбови бъчви (90% нови)

·Виното се бутилира нефилтрирано.

·Алк. 14.5% с увеличение

Отлежаване:

Това вино има потенциал за стареене повече от десетилетие. Препоръчва се декантиране на виното в неговата младост.

Записки на технолога:

Добре структурирано и много плътно като цвят. Аромат на черни череши, касис и ванилия в комбинация с кедър и какао.  На небцето виното е богато и плътно и притежава дълъг и комплексен финал. PROFILE е ексклузивен Бордо бленд, който съчетава в себе си най-добрите плодове от всяка реколта.

 Комбинацията от селектираните Каберне Совиньон, Мерло, Пти Вердо и Каберне Фран, придават на Profile 2003 уникално съчетание от концентрация, дълбочина, изразителност на вкуса и фини заоблени танини.

Цена: 240.00 лв. за 1 брой
« назад