Пенливо вино Джулио Ферари Резерва дел Фондаторе 1997 Тренто ДОК Италия 0,75 л.

Лимитирано количество.

Най доброто от " Произведено в Италия",звездно вино надминаващо всички очаквания. Произведено 100 % от сорт Шардоне. Омагьосващо, съблазнително и задоволяващо изискванията на най- капризният вкус.

Избата Ферари е основана преди около век - през 1902 благодарение на усилията на Джулио Ферари. След следването си във Франция, Ферари се връща в Италия и засажда сорта Шардоне в Трентино, което никой не е правил преди това.  Ферари е убеден, че чрез комбинация от специалните условия ( горещи дни и прохладни вечери ), използването на иновационният сорт Шардоне, както и използването на традиционните "metodo classico", може да направи пенливи вина от световна класа.  От 1906 г., наградите започват да стават реалност ( Златен медал на Международна изложба в Милано ) и Ферари продължава по пътя на  производството на това, което скоро ще се превърне в най-известното пенливо вино от Италия.

През 1952 г., Джулио Ферари поради факта,че няма деца избира като наследник на бизнеса Бруно Лунели, приятел и местен търговец на вина. Днес трето поколение Лунели е начело на винарната и тяхна цел е запазването на престижа на Ферари като едни от най-добрите десет водещи производители на пенливи вина в Италия по Класически метод.

Сорт: Виното е изцяло направено от 100 % Шардоне, изключително внимателно брани на ръка в края на Септември от лозовият масив Maso Pianizza.

Производствена зона: Maso Pianizza е лозе, собственост на фамилията Lunelli в покрайнините на Тренто. Разположено е югозападно на 500-600 м. надм.вис.

Продължителност на мацерацията: Около 5 години върху селектирани дрожди от собствените култури на Ferrari.     

Характеристики:

Цвят: Брилянтен, сламеножълт със златисти оттенъци.

Аромат: Ефирен букет от рядък интензитет и аромат на плодови нотки от Шардоне, нюанси на мед, деликатна ванилия и бял шоколад в перфектна хармония.

Вкус: Елегантно и добре балансирано с кадифен и добре структуриран вкус на плодове, напомняне за ванилия , акациев мед и прясно окосено сено, в комбинация с атрактивни плодови нотки. Всички тези усещания допринасят за цялостният вкус и забележителната устойчивост на виното.

Награди :

"tre bicchiere" 2005 Gambero Rosso Guide to Italian Wines http://www.jancisrobinson.com/articles/winenews1008

" Ferrari collects 4th Oscar del Vino"  June 13, 2007 - Виното е четири пъти носител на най-престижната награда на Италия за вино - Oscar del Vino  ( 2000, 2004, 2005 и 2007 г. )

Wine Enthusiast Logo

RATING
93       http://www.winemag.com/buyingguide/detail.asp?wineid=64460

 

 

 

 

Цена: 199.00 лв. за 1 брой
« назад