регистрация вход

Пенливо вино Джулио Ферари Резерва дел Фондаторе 1997 Тренто ДОК Италия 0,75 л.

Лимитирано количество.

Най доброто от " Произведено в Италия",звездно вино надминаващо всички очаквания. Произведено 100 % от сорт Шардоне. Омагьосващо, съблазнително и задоволяващо изискванията на най- капризният вкус.

Избата Ферари е основана преди около век - през 1902 благодарение на усилията на Джулио Ферари. След следването си във Франция, Ферари се връща в Италия и засажда сорта Шардоне в Трентино, което никой не е правил преди това.  Ферари е убеден, че чрез комбинация от специалните условия ( горещи дни и прохладни вечери ), използването на иновационният сорт Шардоне, както и използването на традиционните "metodo classico", може да направи пенливи вина от световна класа.  От 1906 г., наградите започват да стават реалност ( Златен медал на Международна изложба в Милано ) и Ферари продължава по пътя на  производството на това, което скоро ще се превърне в най-известното пенливо вино от Италия.

През 1952 г., Джулио Ферари поради факта,че няма деца избира като наследник на бизнеса Бруно Лунели, приятел и местен търговец на вина. Днес трето поколение Лунели е начело на винарната и тяхна цел е запазването на престижа на Ферари като едни от най-добрите десет водещи производители на пенливи вина в Италия по Класически метод.

Сорт: Виното е изцяло направено от 100 % Шардоне, изключително внимателно брани на ръка в края на Септември от лозовият масив Maso Pianizza.

Производствена зона: Maso Pianizza е лозе, собственост на фамилията Lunelli в покрайнините на Тренто. Разположено е югозападно на 500-600 м. надм.вис.

Продължителност на мацерацията: Около 5 години върху селектирани дрожди от собствените култури на Ferrari.     

Характеристики:

Цвят: Брилянтен, сламеножълт със златисти оттенъци.

Аромат: Ефирен букет от рядък интензитет и аромат на плодови нотки от Шардоне, нюанси на мед, деликатна ванилия и бял шоколад в перфектна хармония.

Вкус: Елегантно и добре балансирано с кадифен и добре структуриран вкус на плодове, напомняне за ванилия , акациев мед и прясно окосено сено, в комбинация с атрактивни плодови нотки. Всички тези усещания допринасят за цялостният вкус и забележителната устойчивост на виното.

Награди :

"tre bicchiere" 2005 Gambero Rosso Guide to Italian Wines http://www.jancisrobinson.com/articles/winenews1008

" Ferrari collects 4th Oscar del Vino"  June 13, 2007 - Виното е четири пъти носител на най-престижната награда на Италия за вино - Oscar del Vino  ( 2000, 2004, 2005 и 2007 г. )

Wine Enthusiast Logo

RATING
93       http://www.winemag.com/buyingguide/detail.asp?wineid=64460

 

 

 

 

Цена: 199.00 лв. за 1 брой
назад

Новини

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

16 Март 2020 г.

Режим и начин на работа на фирма Меик 98 ООД, в условията на въведеното извънредно положение в страната !

Уважаеми клиенти, Бихме желали, да ви информираме, че режима и начина...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Мейк-98 е създадена през 1998г., като фирма дистрибутор на "ЛВК- Винпром" АД, гр. Търговище с

Адрес на регистрация: гр. София, ул. Казбек 12

Голямото разнообразие на артикули и способността ни да предлагаме високо качество на най-добри цени, ни прави идеален партньор за нашите клиенти. Във фирмата работят квалифицирани служители и утвърдени спецалисти.

Към настоящия момент, дружеството разполага с търговски отдел от търговски представители, които имат голям опит и възможности за договаряне на оптимално добри условия с клиентите за дистрибуция на предлаганите от фирмата артикули.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД