минерална вода Драгойново 0,50л. PET

Mineral Water Dragoynovo

"Вода Драгойна" ООД е собственик на бутилиращо предприятие за минерална вода, намиращо се в с. Драгойново, общ. Първомай.

Красотата на българската природа е възпята в много народни песни, митове и легенди. Високите планини, вперили върхове в небето, прекрасното море, живописните плажове, красивите проломи и многобройните термални извори са огромно богатство на страната ни. За живата вода се говори в народните приказки – тя подмладява, дарява здраве, действа като вълшебен елексир.

Повече от 500 изворни и сондажни води, с различна температура, минерализация и разнообразни разтворени соли, бликат от нашата земя. В световен аспект е рядкост на подобен географски релеф, да има толкова вкусни, пивки, чисти, с разнообразни показатели и свойства минерални води. Всяка една секунда от земните недра на България излизат около 3070 литра минерална вода.
Сред водите с ценни показатели и свойства се нареждат много български минерални води, една от които е натуралната минерална вода, разпространявана на пазара под марката „Драгойново“.

Водата е разкрита чрез сондиране през осемдесетте години на миналия век, от дълбочина 296 м., с температура 21о С, в екологически чистия район на с. Драгойново, на десния бряг на р. Каяклийка, недалече от гр. Първомай
Водата от сондажа с поетично име „Синьото Дере“ в Драгойново се характеризира като
подходяща за ежедневна употреба, с ниско съдържание на Флуор. хипотермална (20-21⁰ С),
слабоминерализирана (420-485 мг/л), хидрокарбонатна натриево-калциева и силициева, без
санитарно-химични и микробиологични признаци на замърсяване.

Съдържанието на микрокомпонентите, както и стойностите на радиологичните показатели са в граници на нормите за минерални води. Поради отличните си показатели и свойства, минералната вода от Драгойново се препоръчва от нас за бутилиране още през 1989 г., като се включва в съществуващия тогава Български държавен стандарт.

Характерна особеност на минералната вода е високото съдържание на метасилициева киселина, която е мощен здравословен фактор с профилактично действие.
Наличието на калциеви и магнезиеви йони и ниските хлоридни концентрации правят водата незаменимо средство при всички възрасти за утоляване на жаждата. Водата е призната в Германия като натурална минерална вода .

Цена: 0.47 лв. за 1 брой
« назад