Мадейра Дюк ъф Кларенс Рич 0,75л. Симингтън, Португалия

Blandy's madeira Duke of Clarence

Мадейра е име на португалски остров в Атлантическия океан, което е дало име и на идващото от там ликьорно вино.  В зависимост от сорта, на ферментация се подлагат или гроздовата каша, или само мъстта. Чрез добавянето на 95%-ов алкохол ферментацията се прекратява и виното се подсилва до около 17-18 об. % алк. В зависимост от използвания сорт грозде се различават различни видове мадейра. Blandy's са уникални с това, че са единственото семейство от всички първоначални основатели на винената търговия в Madeira, които сами притежават и управляват собствената си, оригинална винена компания: близо 2 века превъзходна винена продукция.
   Семейство Blandy е играло водеща роля в развитието на виното от Madeira през цялата му дълга история. Семейството продължава да живее в Madeira и до днес като поддържа традицията, която датира от 1811 г.
   През 1989 г., с цел да разширят присъствието си на световния пазар, Blandy's се обръщат към Symington's от Oporto (производители на порто от 19-ти век) и им предлагат партньорство в преименуваната Madeira Wine Company (MWC). От 1989 г., продажбите на мадейра Blandy's се удвояват и Blandy's в момента заема доминираща позиция като водещ доставчик на премиумна, бутилирана на острова Мадейра.

Duke of Clarence
   Това е най-богатият стил мадейра с плътно тяло, богата и мека структура. Тя е превъзходно питие за след вечеря.

« назад