ликьор Тракийска Роза 0,50л. с картонена кутия

Liqueur Thracian Roses

Ликьор от рози - Иновативен ликьорен бранд. Ликьорът ТРАКИЙСКА РОЗА е натурална алкохолна напитка от Долината на Тракийските Царе. Качествена комбинация от винен дестилат, вино, био розова вода, розово масло, розово абсолю и захарни подобрители. Всяка бутилка ликьор съдържа екстракт на около 1300 розови листа от специфичната Rosa damascena, отглеждана в България. Напитката се консумира и като дижестив, подходяща добавка за множество коктейли. По света има много видове рози, но малко от тях са маслодайни. В Долината на розите се отглежда емблематичната за България, Rosa Damascena. Случайно или не „Царицата на цветята“ още преди 3000 г. e избрала да вирее в местността, археологически известна с названието – Долината на Тракийските царе. Именно древните траки са първите, които култивират и използват нейните свойства, розата е станала техен държавен символ. …“Те (траките) имаха огромни градини с рози , всяка от които имала по шестдесет листа и по ухание превъзхождаха всички видове…“

„… Розата беше цветето на Дионисий и тракийските мистерии…“ (Херодот, VIII, 138). Именно Великият Александър Македонски пренася маслодайната роза от Тракия във Вавилон и Персия като символ на своята царственост.

Отглеждането и брането на роза са изключително трудоемки и почти всички операции се извършват ръчно. С изобретяването на Флорентинския съд се създава възможност за дестилация на маслодайната роза и получаването на розово масло и розова вода. Ароматът на роза е най-силната ароматерапия, тя е естествен антидепресант. Розовата вода притежава антивирусни, антисептични и дезинфекционни свойства, помага при храносмилането. Българското Розово масло е доказано най–качественото в целия свят.

Цена: 19.90 лв. за 1 брой
« назад