Коняк Деламен Гранде Шампан Екстра 0,70л. + 2 Чаши

Delamain Extra de Grande Champagne
Grande Champagne Cognac

По-стар от Pale & Dry XO и Vesper XO, конякът Extra de Grande Champagne показва дълбока зрялост и пълнота в аромат и вкус. Перфектният пример за стар коняк от Grande Champagne.
Конякът е в оригинален декантер по диазйн на Delamian, ръчно изработен. Хералдическият отпечатък на декантера е мотив от оригинална чиния произведена от Хенри Деламен през 1762 г., във фабриката му за съдове в Дъблин. Тя е за сватбата на племеникът му Джеймс Деламен с Мари Рансън. По-късно Джеймс Деламен ще се върне във Франция и ще отвори наново конячената къща на Delamian.
Символът вплита гербовете на Рансън и Деламен. Сватбата се състои на 24.11.1762 година в Жарнак, Франция и това събитие ще бележи отпочването на търговията с коняк за семейството.
Регион : 100% Grande Champagne.

Произход : Селекция от малки гроздопроизводители и дистилатори

Бленд: Бленд от различни по години коняци от Grande Champagne с възраст 40 - 45 години.

Отлежаване : Бленд от изключително стари коняци, старели по-дълго от XO категорията. Изключително комплексен поради възрастта и произхода си. Всяка партида старее поотделно до достигане на пик. След блендиране на партидите, продукта отлежава допълнителни две години.

Бъчви : Отлежал в добре опушени дъбови бъчви от Лимузин (350L).

Помещение : Стари изби покрай реката,по-скоро влажни.

Алкохолен градус: След блендиране при естествен алкохолен градус (50 об. %) получения коняк се разрежда до 40 об. % чрез добавяне на слаб стар коняк от Grande Champagne с алкохолен градус около 15, който обигатява готовия продукт.

Стил : Проявява дълбока зрялост и плътен, многопластов букет. Перфектната експресия на стар коняк от Grande Champagne.

Аромат : Силен като парфюм и с продължителна интензивност.

Вкус:  Плътен, дълбок, мек. Интензивен и комплексен в своята плодовост. Изключително развит.

Цвят : Брилиянтен кехлибарено-топазен с златисти отблясъци

Сила : 40 об. % .

Име :  EXTRA е съществуваща категория коняк с отлежаване отвуд XO . Деламен бутилира този рядък коняк само от Премиер Крю района на Гран Шампан

 

 

Цена: 614.40 лв. за 1 брой
« назад