Домейн Бойар донесе на България 30% от медалите на Vinalies Internationales 2012 !

10 Март 2012 г.
Домейн Бойар донесе на България 30% от медалите на Vinalies Internationales 2012

Домейн Бойар Интернешънъл отново триумфира с богата колекция медали от тазгодишното издание на престижния френски конкурс Vinalies Internationales 2012, който се провежда всяка година в Париж.
От общо 16 медала за България на Vinalies Internationales 2012, Домейн Бойар е донесла 30% от тях, като е спечелила 5 сребърни медала с вината си – Quantum Chardonnay 2011, Domaine Boyar Platinum Chardonnay 2011, Next Twenty Semillon 2011, Next Twenty Rose 2011, Mark Girardelli Rubin&Syrah 2010.

Вината медалисти са представители на най-новите серии на компанията, които показват нейното ново лице и вече имат много почитатели не само у нас, но и на международната сцена.

Quantum Chardonnay отново печели сребърен медал с реколта 2011. С това серията категорично се утвърждава като най-награждаваната българска серия вина. Вината Quantum са носители вече на общо четири златни и четири сребърни медала от най-престижните наши и международни конкурси, което е безспорно доказателство за високото качество на тези продукти. Серията е утвърдена и като най-добра в съотношението цена - качество, с което заема позицията на абсолютен лидер в своята ценова категория.

С два сребърни медала се завръща и новата юбилейна колекция NEXT TWENTY, с която винарната отбелязва своята 20-та годишнина. Медалистите от Vinalies Internationales 2012 са Next Twenty Semillon 2011 и Next Twenty Rose – Grenache & Mourvedre 2011.
Тази колекция предлага на ценителите висококачествени вина от екзотични сортове като Гренаш, Мурведър, Марселан, Каладок, Семийон, които провокират сетивата с нови вкусове и изразяват концепцията на марката „Домейн Бойар” в бъдеще – оригинална винена стилистика, нови вкусове, отлично съотношение качество-цена във всеки ценови клас.

Продължение на тази посока е и новата серия - Domaine Boyar Platinum, където виното Chardonnay 2011 носи четвъртия сребърен медал от Vinalies Internationales 2012. Вината от тази колекция Domaine Boyar Platinum Merlot и Domaine Boyar Platinum Cabernet Sauvignon вече силно впечатлиха ценителите и специалистите у нас.

Не на последно място виното, което „Домейн Бойар” направи за световната легенда на ски спорта – Mark Girardelli Rubin&Syrah 2010, също се завръща със сребърен медал от тазгодишния френски конкурс. Новината със сигурност ще зарадва ски легендата и ще бъде отлична реклама за българското вино по света. Вината Mark Girardelli, вече се намират в най-големите световни ски курорти, с което се превръщат в посланници на високите възможности на българското вино в глобален контекст.

Домейн Бойар Интернешънъл вече 20 години е водещ производител и износител на български вина по света. Компанията е иноватор в маркетирането на български вина и продава успешно продукцията си на международните пазари в Европа, Азия, САЩ и Канада.
Поддържането на постоянно качество и въвеждане на съвременни технологии и иновации са ключовите фактори за нейния успех.

Vinalies Internationales се организира от Съюза на френските енолози и в тазгодишното му издание участваха 3 900 проби от всички краища на света. Задачата на всяко едно жури (съставено от пет до седем професионалисти) бе да даде на пробите оценка, придружена от коментар на дегустацията. След края на индивидуалните слепи дегустации, председателят на журито обобщава направените коментари и при нужда поставя началото на дебат, за да се постигне консенсус.

Ето и другите отличени български вина:

Злато

Question mark 2010, Катаржина Естейт
Midalidare Grand vintage Syrah Mogilovo Single Vineyard 2010, Мидалидаре Естейт
Vinal Chardonnay 2011, Винал

« всички новини