Десертно вино Ла Селия Лейт Хавист 2008 г. 0,50 л. Финка Ла Селия, Аржентина

La Celia Late Harvest 2008

Ла Селиа Лейт Харвест. Естествено сладко бяло вино, бленд от заразени с Ботритис грозда чрез оросяване на лозята с вода.

Тази гъбичка, известна още като благородна плесен, се образува под влияние на влажността и провокира концентриране на захари и киселинност чрез изпаряване на водата от гроздето. Гъбичката се развива в ципите на гроздето и консумирайки сока, изсушава плода.

Сорт: Semillon, Pinot Grigio, Gewurztraminer, Sauvignon Blanc

Произход: Уко Валей, Мендоса, Аржентина. Този изключителен бленд е направен от грозде от собствени лозя в Уко Валей, засадени на 1500 метра надморска височина. Гроздето се бере ръчно и се селектира, добивът е нисък – 5 000 кг от хектар, 1,5 кг от лоза. .

Винификация: Отлежаване 3 месеца в бъчви от акация (отлежава 30% от бленда) с цел повишаване на плътността.

Характеристики: Наситен меден цвят. На нос се усеща аромат на рози в комбинация с минерални тонове. В устата виното е сладко, преливат се вкусове на бяла праскова, мед и бадеми. Елегантно и кадифено вино с отличен баланс между плод и киселинност, с изтънчен и продължителен финал.

Комбиниране с храна: Оптимална температура на сервиране е 10-12˚C, съчетава се с десерти и сушени плодове или сини сирена.

Алк.: 12 %

« назад