водка Мамонт 0,7л. Сибир, Русия - с подарък зимна шапка (ушанка)

Водка MAMONT е една от най-изисканата марка водка, произведена в Русия. За производството й се използва изворна вода от Алтай, известна с кристалната си чистота, и пшеница, която расте в защитена зона в полите на Алтай. Алкохолът преминава през шестстепенна дестилация и получената смес се филтрира през въглен от бреза и се обогатява със сребърни йони. Уникалният сибирски вкус се дължи и на това, че към сместа се добавя малко ароматен алкохол от кедър.

История:
Малко необичайно е, че идеята за водка Мамонт принадлежи на шведа Фредерик Паулсен, добре известен предприемач от Швеция, страстен изследовател на Арктика. По време на експедиция в търсене на древни животни, той успява да достигне до Сибир и Евразия. Така се заражда идеята да комбинира два символа, характерни за Сибир: водка и мамут.
Водката Мамонт не съдържа изкуствени добавки! Единствената добавка е малко количество кедров алкохол, за да придаде на водката уникален сибирски вкус. Известно е, че в културата на древен Алтай кедровото дърво е било свещено. Водката Мамонт се произвежда в ограничени партиди, под строг контрол  и строго спазване на всички технологични процеси. Вкусът й се характеризира като "силен", "дълбок", "вдъхновяващ" и "уникален".

Бутилката е с форма на гигантска зъб на мамут.

Алк.: 40 %

Цена: 78.00 лв. за 1 брой
« назад