регистрация вход
Вашата оценка

вино Розе от Гренаш Феъритейл ъф дъ Бароса 2021 г. 0,75л. Дендилайн Винярдс, Австралия / Fairytale of the Barossa Grenache Rosе

Fairytale of the Barossa Grenache Rosé


 За нас:
Денделайн Винярдс е уникално свързване на лозя и лозаро-винари. Нашите вина представляват десетилетия опит в съчетаването на плодовете от нашите стари лозови насаждения с най-добрите традиции на  занаятчийското винопроизводство.

Денделайн Винярдс са доказали се насаждения, устояли на теста на времето. Нашето желание е да използваме уникалния характер на тези лозя и да изразим техния характер в нашите вина.

За да се уловят спецификите на сорта грозде, годината на гроздобера и лозята се изисква научен подход и въпреки че нашите лозари виждат дявола във всеки плевел, ние се радваме на смирените глухарчета, тъй като те потискат зимните плевели, доставят тор през лятото и ни предлагат да духнем техния пух през пролетта за да се сбъднат нашите желания. .

На края на  нашите стари лозови насаждения се намира сбъднала се приказна история – нашето 90-годишно старо обрасло с храсти лозе  в Бароса.

След ръчното бране на 27 март, нашият винар Елена Голакова Брукс остави гроздовия сок, изстискан с кошова преса, да ферментира с естествени дрожди в стари бурета от френски дъб. Виното престоя 12 седмици с дрождите преди да бъде бутилирано, без вторична ферментация, подобряване или филтрация, за да се запази същността на нашата приказна история.    

 


Дегустационни характеристики
Цвят
Полупрозрачен, като на леко оцветена дива сьомга, или приказно розово със златисто-оранжеви оттенъци .

Нос
Ароматите са типични за типа вино, отначало деликатни и дори свенливи. Но със затоплянето на чашата се усеща  комбинация от подправки, като кардамон с нюанси на момина сълза, които произлизат от вътрешността.

Вкус
В началото сушени малини, последвани от още повече малини. Свежо и чудесно с дълъг вкус, който наистина насища рецепторите ви с аромати.

Консумация
Моля, сервирайте охладено!. Не го сервирайте на стайна температура, тъй като голяма част от магията на приказната история ще се загуби.

Енолог:
Елена Голакова Брукс

Съдържание: 100% Гренаш


 

Цена: 32.00 лв. за 1 брой

Няма текуща наличност.
Обадете се за поръчка.
назад

Новини

06 Декември 2023 г.

Присъединете се към нас на Balkan Rakia and Spirits Fest 2023! Очакваме Ви в търговската зона!

Присъединете се към нас на Balkan Rakia and Spirits Fest 2023 за из...

04 Декември 2023 г.

Работно време във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници 2023-2024 г.!

Във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници, Ви информраме ...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Меик 98 ООД - доставка и дистрибуция на алкохолни напитки, вино, кафе, натурални сокове, минерална вода, на едро и дребно, онлайн магазин, голямото разнообразие на артикули, изгодни оферти и цени.