вино розе Ла Ваг 2018г. 0,75л. Емберли Естейт, България

Emberly Estate La Vague Rose

Сортове: Каберне Фран и Каберне Совиньон.

Emberly Estate е винен проект, създаден през 2016г. и е тясно свързан с любовта на създадетелите му към морето и виното. Проектът е вдъхновен от очарованието на Южното Черноморие и местност, в близост до село Лозенец, чието първо наименование е било Емберли. Названието Emberly Estate идва от стар сорт грозде, отглеждано в района и в буквален превод означава "докоснато от слънцето".

 Концепцията на Emberly Estate е създаване на брандове вина и тяхното утвърждаване на пазара, чрез разработване на лимитирани серии вина, отличаващи се с високо качество, уникалност на визията и запомнящ се послевкус.

 Любовта към морето и неговото очарование дава името на първия създаден бранд La Vague Rose* вълната (в превод от френски), вино, в чиято глътка ще откриете много свежест, плодови акценти, балансирана минералност, нежен и запомнящ се аромат. Добре селектираният подбор на качествени сортове грозде от Южна България, съчетан с Френска естетика и очарование на прецизния енолог Алекс Канев, са в основата на проекта La Vague Rose.

Алк.: 13 %

 

Цена: 17.90 лв. за 1 брой
« назад