Вино Розе КЕФ Вин Де Пюи де ла Медитеране 2017 г. 0,75 л. Фамий Кио, Франция

Famille Quiot Rose de la Mediterranee Q.E.F.

Ние произвеждаме вино от 1748г., с уважение към земята, върху която са засадени собствените ни лозя. Нашите вина се отличават с характера си и съчетават в себе си тероар и култура. Поколения наред нашето дело се предава на наследниците ни и четирима Кийо в момента се грижат за бизнеса на Фамилията: Женевиев, Флоранс, Жером и Жан-Батист. Взаимодействието между хората и лозята, между умението на човека и даровете на природата, взаимното влияние на тези сили… това е нашата пътеводна светлина.

Фамилия Кийо създаде това Розе, за да сподели плодовете, удоволствието и откровеността. Quod Erat Faciendum (Q.E.F.) означава “което трябваше да се направи”. Убедете се сами!

Наименование: Vin de Pays

Сорт: 50% Grenache, 50% Cabernet Sauvignon

Произход: Лозята се намират в подножието на планината Сент Виктоар. Засадени са върху глинести и каменисти алувиални почви. Средната възраст на лозите е 20 години.

Винификация: След отстраняване на чепките, гроздето преминава през пневматична преса и леко механично мачкане. Ферментацията се провежда в иноксови съдове за около три седмици при температура 18°С, за да се развият плодовите аромати. Виното се бутилира незабавно (през месец Януари в годината, следваща беритбата)

Характеристики: Това многопластово розе разкрива аромати на ягоди и сметана в комбинация с намек за британски сладки. В устата е свежо, с разкошен финал.

Комбиниране с храна: Охладено до 11-12°С, великолепно се съчетава със суши, салати и всички летни ястия (гаспачо, сурови зеленчуци…).

Цена: 8.90 лв. за 1 брой
« назад