Бяло вино 35-ти Паралел Шардоне 2017 г. 0.75 л. Сан Педро Чили

35 South Reserva Chardonnay

Сорт: 100% Шардоне­

Произход: Това Шардоне Резерва е напраено от грозде от долините Cachapoal и Bio Bio, съчетавайки в себе си тропическите аромати на Cachapoal и минералния характер на Bio Bio. Част от бленда ферментира във френски дъбови бъчви, с цел по-висока комплексност на аромата и по-добра структура. 20% от виното преминава малолактична ферментация което добавя кадифения вкус. Финално отлежаване с утайката обединява всички аромати.

Беритба: Гроздето де прибира ръчно. Добивът е около 9 т/ха.

Винификация: Гроздето се пресова с чепките, не се използват серни добавки, за да се запази мекотата и комплексността на виното. 50% от гроздето ферментира в стоманени съдове, а останалите 50% - във френски дъбови бъчви. След алкохолната ферментация, 20% от бленда се подлага на малолактична ферментация.

Отлежаване: 50% от бленда отлежава във френски илексови бъчви за 6 месеца.

Характеристики: На нос виното е много плодове и комплексно, с аромати на тропически плодове като банан и ананас, сладки и млечни тонове. В устата е меко и концентрирано, приятната киселинност подсилва свежестта и настойчивия финал. Може да се съхранява за 2 години.

­Комбиниране с храна: Идеална комбинация за бели меса и свинско, както и за всички видове салати, сьомга и други риби. Да се сервира при 10°С - 12°С.

 

Цена: 11.90 лв. за 1 брой
« назад