Бяло вино 35-ти Паралел Совининьон блан 2018 г. 0.75 л. Сан Педро Чили

35 South Sauvignon Blanc

Сорт: 100% Совиньон Блан

Произход: Совиньон Блан 35 Паралел комбинира характерните особености на долините Curico и Elqui. Резултатът е интензивно и добре балансирано вино. Curico допринася за плодови и цитрусови нотки, докато Elqui осигурява минералните тонове. По време на целия процес се обръща изключително внимание на запазване плодовия потенциал на гроздето. За да се достигне комплексност, на гроздето дори се осигурява кратка „почивка” върху утайката. Вината са плодови, с приятна киселинност.

Беритба: Гроздето се прибира ръчно, средният добив е 11 т/ха.

Винификация: Провежда се студена мацерация за 12 часа при температура 10°С, след което гроздето се пресира, за да се подсилят ароматите. На ферментация се подлага пречистена мъст при ниска температура, след което леката утайка се задържа в суспенсия. Отлежаването е в стоманени танкове.

Характеристики: Много интензивно и елегантно вино. Доминират аромати на тропически плодове и грейпфрут в комбинация със свежи минерални нотки. Плодовео вино със затрогваща киселинност. Може да се консумира веднага или да отлежава не повече от 2 години.

Комбиниране с храна: Идеално се съчетава със стриди и със салати, може да се консумира и като аперитив. Да се сервира при 10 до 12°С.

Цена: 11.90 лв. за 1 брой
« назад