Бяло вино Шардоне Макон Люни Ле Жениев 2016 г. 0,75 л. Луи Латур Франция

Macon-Lugny Les Genievres
Наименование: AC Macon Villages

Сорт: 100% Шардоне

Произход: Макон, Маконе, Бургундия, Франция. Във винарната Луи Латур гроздето за това вино е взискателно подбрано от лозя с отлично изложение в областта Люни, единствената зона, където поради перфектния тероар и глинесто-варовикови почви преди 30 години е засаден сортът Шардоне. Люни е едно от най-добрите лозя в южно-бургундския район Маконе. Макон-Люни Ле Жониев е изключително вино. Разкошно, многопластово, с флорален букет и прекрасен вкус на мед, ябълка и ядки.

Винопроизводство: Механизиране беритба. Ферментацията е традиционна – в стоманени съдове при контролирана температура. Провежда се 100% малолактична ферментация. Виното отлежава 10-12 месеца в стоманени съдове.

Характеристики: Макон-Люни Ле Жониев 2010 се характеризира с бледо жълт цвят и интензивен мускатов аромат. В устата е сочно, с деликатни аромати на екзотични плодове и особено манго. Прекрасен пикантен финал с намек на джинджифил.

Комбиниране с храна: Съчетава се с риба, пилешко и свинско месо, както и с леки ястия. Идеалната температура на сервиране е 11-12°C. Виното има потенциал за отлежаване 2-3 години.

Алк.: 13.5 %

Цена: 22.00 лв. за 1 брой
« назад