Бяло вино Шардоне Гато Негро 2019 0,75 л. Сан педро, Чили

Gato negro Chardonnay

 Основана през 1865 от братя Кореа Албано, San Pedro днес е вторият най-голям чилийски износител на вино. Повече от 2,500 хектара засадени по цялата чилийска Централна долина (долина Майпо, долина Казабланка, долина Рапел, долина Курико, долина Мауле) и присъствието на повече от 70 пазара на 5-те континента с нейните марки "Кабо де Хорнос" (Cabo de Hornos), "1865", "Кастило де Молина" (Castillo de Molina), "35-ти Паралел" (35 South), и "Гато Негро" (Gato Negro), отговарят на потребностите на потребителите от цял свят.

Сорт: 100% Шардоне

Произход: Собствените лозя на San Pedro, намиращи се в долината Централ– лозе Молина,­ VII Район и Ла Хуерта. Климатът е хладен, с планинско влияние от Андите, идеален за развитие на тропически аромати.

Беритба: Ръчна беритба при 22°С-23°С захарност, за да се запазят естествените характеристики на гроздето и да се предотврати оксидация. Обикновено се провежда в средата на Март, при среден добив 12-15 т/ха.

Винификация: При постъпване в избата, гроздето преминава студена мацерация (10 - 12°С) за 4-6 часа, след което се прехвърля в пресата. Самотокът и прсованото вино се разделят с опция да се използват при последващо блендиране. Мъстта се декантира при ниска температура (11 °С) за 24 до 48 часа и пречистена се прехвърля за ферментация със селектирани дрожди. Процесът продължава около 20 дни при контролирана температура под 15°С с цел да се развият и запазят характерните за сорта плодови аромати, структура и интензивност.

Характеристики: Това интензивно Шардоне е с чист, светло жълт цвят и аромати на праскова, тропически плодове (ананас) и нотки на банан, съчетани прекрасно с богат ванилов тон. Леката киселинност подчертава свежия плодов вкус и придава перфектен баланс на усещането за сладост, което продължава във вкусен, дълъг и приятен финал.

Комбиниране с храни: Идеално за домашни и диви птици, телешко, риба, както и паста със сметанов или маслен сос и гъби. Да се сервира при 10 - 12°С.

Цена: 8.90 лв. за 1 брой
« назад