регистрация вход

Бяло вино Шабли Гранд Крю Шато Гренул 2015 г. 0,75 л. Ла Шаблизиен Франция

 Разположенo в сърцето на Grands Crus, в подножието на склона Grenouilles,  Шато  Grenouilles е изключително и уникално в Chablis. Тази площ от 7,20 хектара, красиво експонирана на югозападните склонове пред малкото градче Шабли, дава уникално рядкото Chablis Grand Crus грозде. Виното-легенда Chablis Grand Cru GRENOUILLES  идва от две малки участъци на стари 35 годишни лозя и съчетава хармония между тяло с елегантност, финес и минерални нотки.

CHATEAU GRENOUILLES  - Легендарното

Наименование: Chablis Grand Cru

Сорт: 100% Шардоне

Почви: високо и средно каменисти, редуващи се минерални и варовикови вкаменелости.

Гъстота на лозите: 5000 до 6500 лози на хектар

Разположение и изложение:

В местността на Шаблитата,  на връх Serein във високата част на лозята на Chablis Grand Cru на Grenouilles с югозападно изложение.

Средна възраст на лозята: 50 години

Резидба: по метода Guyot, двойна резитба – еднократно(берат се гроздовете от плодни пъпки само от нови филизи)

Винификация: Студено утаяване преди ферментацията,след това малолактичната ферментация протича заедно с дрождите в резервоари и малки барици.

Зреене: 16 месеца мацерация върху утайката в метални съдове и барици.

Характеристики:

Цвят: Светло златист блестящ цвят.

Аромат: Дискретен и фин нос с проява на елегантна свежест, долавят се цветисти аромати и нотки на ябълка, круша, праскова и ванилия.

Вкус: Първоначалното усещане и развитие в устата е съпроводено с комплексна комбинация от сочна пълнота с добре изразена свежест и минерален финал. Виното е с много ясно изразени плодови вкусове, добре определени аромати и със строг стил, което прави това вино наистина отличително Шабли.

Препоръка:

Да бъде оставено да отлежи в избата за няколко години. Може да се съхранява до 2014/2015г. 

 

Цена: 108.00 лв. за 1 брой
назад

Новини

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

16 Март 2020 г.

Режим и начин на работа на фирма Меик 98 ООД, в условията на въведеното извънредно положение в страната !

Уважаеми клиенти, Бихме желали, да ви информираме, че режима и начина...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Мейк-98 е създадена през 1998г., като фирма дистрибутор на "ЛВК- Винпром" АД, гр. Търговище с

Адрес на регистрация: гр. София, ул. Казбек 12

Голямото разнообразие на артикули и способността ни да предлагаме високо качество на най-добри цени, ни прави идеален партньор за нашите клиенти. Във фирмата работят квалифицирани служители и утвърдени спецалисти.

Към настоящия момент, дружеството разполага с търговски отдел от търговски представители, които имат голям опит и възможности за договаряне на оптимално добри условия с клиентите за дистрибуция на предлаганите от фирмата артикули.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД