Бяло вино Шабли Гранд Крю Шато Гренул 2015 г. 0,75 л. Ла Шаблизиен Франция

 Разположенo в сърцето на Grands Crus, в подножието на склона Grenouilles,  Шато  Grenouilles е изключително и уникално в Chablis. Тази площ от 7,20 хектара, красиво експонирана на югозападните склонове пред малкото градче Шабли, дава уникално рядкото Chablis Grand Crus грозде. Виното-легенда Chablis Grand Cru GRENOUILLES  идва от две малки участъци на стари 35 годишни лозя и съчетава хармония между тяло с елегантност, финес и минерални нотки.

CHATEAU GRENOUILLES  - Легендарното

Наименование: Chablis Grand Cru

Сорт: 100% Шардоне

Почви: високо и средно каменисти, редуващи се минерални и варовикови вкаменелости.

Гъстота на лозите: 5000 до 6500 лози на хектар

Разположение и изложение:

В местността на Шаблитата,  на връх Serein във високата част на лозята на Chablis Grand Cru на Grenouilles с югозападно изложение.

Средна възраст на лозята: 50 години

Резидба: по метода Guyot, двойна резитба – еднократно(берат се гроздовете от плодни пъпки само от нови филизи)

Винификация: Студено утаяване преди ферментацията,след това малолактичната ферментация протича заедно с дрождите в резервоари и малки барици.

Зреене: 16 месеца мацерация върху утайката в метални съдове и барици.

Характеристики:

Цвят: Светло златист блестящ цвят.

Аромат: Дискретен и фин нос с проява на елегантна свежест, долавят се цветисти аромати и нотки на ябълка, круша, праскова и ванилия.

Вкус: Първоначалното усещане и развитие в устата е съпроводено с комплексна комбинация от сочна пълнота с добре изразена свежест и минерален финал. Виното е с много ясно изразени плодови вкусове, добре определени аромати и със строг стил, което прави това вино наистина отличително Шабли.

Препоръка:

Да бъде оставено да отлежи в избата за няколко години. Може да се съхранява до 2014/2015г. 

 

Цена: 108.00 лв. за 1 брой
« назад