Бяло вино Совиньон Блан 2017 г. 0,75 л. Верус Виногради, Словения

Данило, Божидар и Райко са приятели и винари, които обединяват опита и всичките си усилия за да направят вино, изразяващо истинската експресия на едно от най-добрите лозя за бели вина в света. Техните дядовци и родители от десетилетия са близко свързани с лозята и виното, така че тримата приятели имат и още нещо общо – фамилна традиция.

Верус е основана през 2007, когато е и първата им реколта. През същата година отваря врати и модерна изба в град Ормоз. Компанията притежава 10 хектара ( 100 декара ) собствени лозя. Останалата част от гроздата за нуждите им идват от най-добрите лозари от региона, които отглеждат лозята си под техен контрол от резидбата до гроздобера.

Тяхната мисия и име е Verus. Верус значи истина, истински, актуален, също така искрен, автентичен, честен и прочие. Те се отнасят именно така към всеки когото срещнат, без значение дали е лично или чрез виното. Тези отличителни черти се отнасят също така както към лозята им, така им към хората, които работят там.

С нужните познания и прецизна работа в лозята и в избата те се стремят виното им да изразява свежия вкус на гроздето, на почвите, на района, на отделната реколта и на заобикалящата ги среда.

Техните лозя са разположени в Щирия (Štajerska) Словения, по хълмовете между Йерузалем – Ормоз (между 46° 24’ и 46° 31’ N, както и 16° 05’ и 16° 19’ E). Лозята са разположени окло селата Йерузалем, Литмерк, Ког, Вински връх и Вребровник , по склонове с наклон от 30 до 40 % и надморска височина 300 – 340 м.

Цена: 20.90 лв. за 1 брой
« назад