Бяло вино Совиньон Блан Гато Негро 2019 г. 0,75 л. Сан Педро, Чили

Gato Negro Sauvignon Blanc

Сорт: 100% Совиньон Блан

Произход: Собствените лозя на San Pedro, намиращи се в долината Централ.

Беритба: Механизирана беритба при 20 - 22°С захарност, за да се запазят естествените характеристики на гроздето и да се предотврати оксидация. Обикновено се провежда през Март, при среден добив 12-15 т/ха.
Винификация: При постъпване в избата, гроздето преминава студена мацерация (10 - 12°С) за 4-6 часа, след което се прехвърля в пресата. Самотокът и прсованото вино се разделят с опция да се използват при последващо блендиране. Мъстта се декантира при ниска температура (11 °С) за 24 до 48 часа в стоманени танкове и пречистена се прехвърля за ферментация със селектирани дрожди. Процесът продължава 15 дни в стоманени танкове при контролирана температура под 14°С с цел да се развият и запазят характерните за сорта цитрусови аромати и плодова интензивност. Преди бутилиране виното се избистря с бентонин, преминава студено стабилизиране и филтрация.

­Характеристики: Цветът е бледо жълт със зелени отенъци. На нос е умерено, доминират тропически аромати като ананас и манго. Вкусът е плодов, с добра киселинност, виното е свежо, младо и жизнено, с приятен и продължителен финал.

Цена: 8.90 лв. за 1 брой
« назад